Отказахме преговори на ГЕРБ, защото всеки избори представляват сключване на

...
Отказахме преговори на ГЕРБ, защото всеки избори представляват сключване на
Коментари Харесай

Николай Денков: Само в диктатурите няма опозиция, така че ние не искаме да бъдем в диктатура

Отказахме договаряния на ГЕРБ, тъй като всеки избори съставляват подписване на контракт с гласоподавателите, които гласоподават за нас. Ние излязохме с ясното обръщение, че желаеме различен модел на ръководство на България, който се опитахме да осъществяваме в предходното държавно управление. Това съобщи в " Още от деня " някогашният учебен министър акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ".

" Разбрахме отлично Бойко Борисов, мисля че той се пробва да не ни разбере. Ние споделяме доста ясно, че политиките, които сме заложили в нашата стратегия, ще работим да бъдат осъществени, само че ще работим като съпротива. Има спечелили изборите, тяхна отговорност е да сформират ръководство. Управляващите би трябвало да се явят с тяхна стратегия и ние ще предложим, в случай че намерят за уместно, да включат в нея нашите политики, тъкмо както те упорстваха за промени в бюджетите, които ние сме внасяли ".

Значи няма да участвате в държавно управление на ГЕРБ, само че бихте ги подкрепили, в случай че имат политики, сходни с вашите?

Точно по този начин.

Бяха употребявани неистини, с цел да падне държавното управление и в случай че някой би трябвало да дава отговор за какво сме в тази обстановка, са тези, които го събориха, добави той.

" По отношение на това какво вършим в този момент - има съществени правила на демокрацията. Едно от разпоредбите е, че има ръководещи и съпротива. Само в диктатурите няма съпротива, тъй че ние не желаеме да бъдем в тирания - желаеме да е ясно, кой ръководи и кой носи отговорност. Ние сме споделили кои политики са значими за нас и ще ги поддържаме ".

В момента има партии, които са спечелили изборите и те би трябвало да кажат ще ръководят ли или не, само че няма политическа логичност да желаят да ръководят с тези, които смъкнаха от власт, сподели още някогашният образован министър.

" Мястото на диалозите на контактните групи е в Народното събрание, то ще бъде свикано скоро. Има комисии, има естествени парламентарни диалози които ще се проведат. Това, което ние казахме е, че няма да участваме в диалози за държавно управление ".

На въпрос какво ще вършат " Продължаваме промяната " в случай че се стигне до връчване на втори мандат, Денков отговори, че партията ще вземе групово решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР