Откакто Опенхаймер е по кината вече седмица, позитивните отзиви за

...
Откакто Опенхаймер е по кината вече седмица, позитивните отзиви за
Коментари Харесай

Има ли още една грешка в историята на “Опенхаймер

Откакто " Опенхаймер " е по кината към този момент седмица, позитивните мнения за кино лентата не престават да се натрупат. И даже и дискутираната историческа неточност с броя на звездите на американския байрак за мнозина е просто незначителна. Възможно ли е обаче да е позволена още една неправилност...
 Грешката в
Има ли историческа неточност в " Опенхаймер "

Става забавно...

Както доста западни медии писаха, режисьорът Кристофър Нолан е разчитал най-вече на книгата " Опенхаймер. Американският Прометей ", написана от Кай Бърд и Мартин Шервин, с цел да приготви сюжета за кино лентата. И в работата му въобще не се е месил Чарлз Опенхаймер, внукът на същинския Дж. Робърт Опенхаймер, разбираме от Time.

За изданието той дава изявление, в което разкрива мнението си за кино лентата на  и насочва една съответна рецензия.

Според Чарлз Опенхаймер една от сцените е изцяло непотребна. Става дума за тази, в която дядо му се пробва да убие преподавателя си с ябълка, в която е инжектиран цианид.

" Частта, която минимум ми харесва, е тази отпратка към отровната ябълка ", споделя Чарлз. Причината да му се желае тази сцена да не бе включвана във кино лентата, е историческата ѝ неправилност. Но този миг е разказан и в книгата, на която е основан сюжетът на.

" Ако прочетете " Опенхаймер. Американският Прометей " задоволително деликатно, създателите споделят: " Наистина не знаем дали се е случило ". Няма информация да се е опитвал да убие някого. Това е в действителност съществено обвиняване. Няма нито един зложелател или другар на Робърт Опенхаймер, който да е чул това през живота си и да го е сметнал за истина ", изяснява внукът на " бащата на атомната бомба ".
 Чарлз Опенхаймер, внукът на Дж. Робърт Опенхаймер

Чарлз Опенхаймер, внукът на Дж. Робърт Опенхаймер

Чарлз Опенхаймер прецизира, че е бил предизвестен от Кристофър Нолан, че във ще има драматизирани елементи, само че не това го тормози. Повече е неудовлетворен от това, че в книгата този миг е акцент, на който се разчита да притегли повече читатели и не е конкретизирано, че в действителност става въпрос за голословно изказване.

Какво да чакаме от " Опенхаймер " на Кристофър Нолан

Драматичната история на " Бащата на атомната бомба "

Внукът на Опенхаймер разкрива още, че два пъти е бил поканен да посети снимачната площадка на, само че се е въздържал да дава препоръки на режисьора Кристофър Нолан.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР