Откакто новите случаи на коронавирус в Китай започнаха бързо да

...
Откакто новите случаи на коронавирус в Китай започнаха бързо да
Коментари Харесай

Пекин затвори над 90 метростанции заради COVID-19

Откакто новите случаи на ковид в Китай започнаха бързо да нарастват, общинските управляващи в столицата Пекин са затворили 92 станции на метрото. Това оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки съветската организация ТАСС.

Управата на метрото заяви, че мярката е подхваната за профилактика и надзор върху внезапното нарастване на заболеваемостта. Засегнати са общо 17 линии на подземната железница, като по някои от тях са затворени обособени станции, а по други придвижването е напълно прекратено.

Метрото в Пекин работи от 1971 година Всеки ден с него пътуват приблизително към 12,5 милиона пасажери. Дължината на настоящите линии възлиза общо на 783 километра и по тях са ситуирани 459 станции.

От 22 април в Пекин са регистрирани 928 случая на ковид. Спряно е придвижването по повече от 100 маршрута на наземния публичен превоз, а детските градини и учебните заведения минаха в онлайн режим на образование. Освен това е неразрешено провеждането на концерти и представления, прекратена е работата на библиотеки, художествени галерии, културни и развлекателни заведения и спортни зали. Заведенията за публично хранене може да оферират единствено храна за у дома или за консумация на открито. Около 5 милиона от 21-милионното население на града са минали в отдалечен режим на работа.

Властите в китайската столица опровергаха появилите се клюки, че се готвят да вкарат цялостен локдаун.

" В някои региони ще се прави наблюдаване и тестване за ковид и молим жителите да лимитират напредването си през този интервал. Всички изказвания за въвеждане на локдаун в столицата са лъжливи клюки ", съобщи представител на градската администрация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР