Откъде ще дойдат парите за безпрецедентното вдигане на пенсиите?Бюджетът от

...
Откъде ще дойдат парите за безпрецедентното вдигане на пенсиите?Бюджетът от
Коментари Харесай

Гуцанов посочи откъде ще дойдат милиардите за вдигането на пенсии и антикризисните мерки

Откъде ще дойдат парите за невижданото повдигане на пенсиите?

" Бюджетът от 20 милиарда за обществени ограничения отиде на 22 милиарда – нещо, което в никакъв случай не е било, при обществен министър от Българска социалистическа партия ", съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов по отношение на оповестения от държавното управление пакет от антикризисни ограничения.

В Народното събрание той разяснява, че пенсиите от 1 юли се усилват с 20%, а от 1 октомври ще има преизчисляване на пенсиите. 

" С 56% са вдигнати пенсиите от началото на нашето ръководство. Да, не е задоволително, само че това е голяма стъпка напред, имайки поради какво се случваше през последните 10 години за най-ощетените хора в нашето общество, които са над 2 милиона ", съобщи Гуцанов.

По думите му признатата мярка от 0% Данък добавена стойност за самун и хлебни произведения е от изключителна значимост за всеки един български жител и директно ще понижи цената на тези артикули.

Социалистът уточни от кое място ще дойдат част от парите за тези ограничения: Вкарваме още през идната седмица закон за облагане на свръхпечалбите в енергийния бранш - и за производителите, и за търговците. Ние считаме, че естествената облага е 15%, не може да се натрупат облаги в колосални размери в един спешен миг.

Гуцанов посочи, че става въпрос за всички предприятия – и за държавни, и за частни. Той увери, че плановете са направени и приходите ще стигнат. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР