Отживелица е ежедневието на 90-те, когато, налагайки се да говориш

...
Отживелица е ежедневието на 90-те, когато, налагайки се да говориш
Коментари Харесай

Радиацията на мобилните телефони - I

Отживелица е всекидневието на 90-те, когато, налагайки се да приказваш по телефона, звъниш от у дома от телефон с шайба. В наши дни на територията на страната се организират не хиляди, а милиони телефонни диалози. Днес носим мобилните апарати в джоба или чантата си и ги използваме за редица други предопределения, с изключение на в началото заложеното. Но какво се крие зад дизайна на тези симпатични технологии? Имаме ли съображение да се тревожим за радиацията, която излъчват и по какъв начин тя се отразява на организма ни?

Какво би трябвало да знаем за мобилните кафези

За да се реализира диалог посредством мобилните телефони, е належащо съществуването на радио мрежа, формирана от мобилни кафези. Те са многочислени и в обитаемоте места най-често се инсталират върху жилищни здания. Колко от тях има в България не се знае с акуратност, единствено в столицата са хиляди. Вероятността за нездравословно излъчване от мобилна клетка зависи от редица комплицирани параметри и най-много от мощността й.

Рисковата зона, в която клетката разпръсква електромагнитни талази, е от двадесет до четиридесет метра. Според експерти и физици разпръскването е безвредно. Аргументират се с обяснението, че радиацията се разпръсква в хоризонтална посока, осигуряваща сигурност на живеещите в постройката, върху която е сложена клетката. Но взривът на строителството и близостта на постройките от вид: „ излизам на терасата и виждам телевизия от комшията “ са все по-честа панорама в огромните градове. Това е обстановка, която слага нови парадигми пред мнението за безвредност на мобилните кафези.

Радиацията от мобилните телефони и нашият организъм

Носим телефона покрай себе си – в джоба, на врата, в ръката, а когато беседваме, той е в директен контакт с лявото или дясното полукълбо на мозъка. Именно тази непосредствена непосредственост с тялото прави мобилните устройства по-опасни от мобилните кафези, които популяризират радиочестотната сила.

Преписваните вреди от мобилната радиация са доста и разнообразни – от нараснала раздразнителност и главоболие до бездетност и разнообразни типове рак. Но обстоятелствата споделят едно-единствено нещо: когато беседваме, електромагнитното поле на телефона, навлиза в тялото ни и покачва вътрешнотелесната температура. Не инцидентно след половинчасов диалог мозъкът ни безусловно се „ пържи “, а ухото и лицето ни парят и са се запотили, изпитваме напрежение. Не би трябвало да се не помни характерността на всеки човек. Някои организми са по-податливи на действието на електромагнитното поле, това зависи от ДНК и реакцията на клетките му.

Важно е да знаем, че има интернационалните стандарти по отношение на излагането на човешкия организъм на излъчване от мобилен уред. Производителите на мобилни телефони са длъжни да удостоверят, че устройствата им са в границите на съответните стандарти. В упътването на телефона ви би трябвало да е маркирана цената на лъчение на радиочестотна сила – отбелязва се със съкращението SAR и максимумът не би трябвало да надвишава 2W. Ако сте изгубили упътването или не можете да намерите нужната информация на страниците му, обърнете се към мобилния ви оператор за подпомагане.

Телефоните могат да повлияят на лекуването ни, изключително, в случай че то е по-нетрадиционно и на по-фино равнище. Хомеопатията и мобилните телефони са взаимоизключващи се понятия. Ако вие или член на фамилията употребявате хомеопатия, мобилният ви уред би трябвало да е надалеч от таблетките. Редно е телефонът и лекарството да са на минимум метър разстояние, което изключва и взаимното им носене в дамска чанта, жабката на колата и така нататък Радиолъчите от телефона могат да трансформират структурата на хомеопатичното вещество и резултата му върху организма на човек.Продължава: Радиацията на мобилните телефони - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР