Отиващата си администрация на Доналд Тръмп поставя пречки“ за плавния

...
Отиващата си администрация на Доналд Тръмп поставя пречки“ за плавния
Коментари Харесай

Байдън обвини екипа на Тръмп в блокиране на прехода на властта

Отиващата си администрация на Доналд Тръмп слага „ спънки “ за плавния преход на властта, изключително по въпросите, свързани с защитата. Това съобщи новоизбраният президент Джо Байдън.

„ В момента просто не получаваме цялата информация, от която се нуждаем, от отиващата си администрация в основни области на националната сигурност “, сподели Байдън, представен от ДПА.

След като Тръмп въпреки всичко се съгласи да се даде ход на формалното предаване на властта предишния месец, Байдън похвали напъните на Белия дом преди тонът му да се промени в понеделник.

По думите му неговият екип е „ срещнал трудности от страна на политическото управление “. В продължение на седмици след изборите на 3 ноември новият държавен глава не е получавал разследващи брифинги, които са значима част от прехода на властта, написа „ Би Би Си “.

Тръмп към момента отхвърля да признае провалянето си и досега не се е срещал с наследника на поста си. Остава неразбираемо дали ще го направи и преди встъпването на Байдън в служба през втората половина на януари 2021 година.

След изявлението на Байдън изпълняващият длъжността секретар по защитата Кристофър Милър разгласи, че управляващите „ са работили с извънреден професионализъм “.

„ Министерството на защитата е провело 164 изявленията с над 400 чиновници и е предоставило над 5 хиляди страници с документи – доста повече от в началото поисканото от преходния екип на Байдън “, съобщи той.

Говорител на Пентагона заяви, че оттова също са „ изцяло транспарантни “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР