Отиването на избори сега е по-страшно от това ГЕРБ да

...
Отиването на избори сега е по-страшно от това ГЕРБ да
Коментари Харесай

Свиленски посочи какво е най-трудно в преговорите за кабинет

Отиването на избори в този момент е по-страшно от това ГЕРБ да ръководи.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред Българска национална телевизия, откакто президентът Румен Радев публично връчи третия мандат за сформиране на държавно управление точно на социалистите.

Българска социалистическа партия няма да слагат нови разграничителни линии в съставянето на държавно управление с третия и финален изследователски мандат. Каквито разграничителни има, би трябвало да бъдат изправени и изгладени, с цел да може да има работещ парламент, който да взема решение проблемите на хората.

Дали след една, две или три години, избори отново ще има. Изборите в този момент са лесни - на следващия ден връщаме мандата, президентът разпуска Народното събрание и след два месеца избори, заключи Свиленски.

Той се надява, че още с днешните договаряния за сформиране на кабинет да дадат резултат. Ако партиите не желаят да вземат участие в ръководството, могат да слагат алените си линии и да не желаят с Нинова, със Свиленски, с Проданов. Мисля, че би трябвало да намерим баланс, тъй като не би трябвало един или двама индивида да бъдат казуса в съставянето на държавното управление, уточни Свиленски.

Той добави, че е значимо да се види партиите към какви политики ще се обединят.

Нормално е третият мандат да е най-трудният, най-невъзможният мандат. В момента, в който реализираме единодушие какъв да е министър председателят, незабавно ще го предложим на президента, нямаме желание да го задържаме прекомерно дълго и да го бавим, посочи Свиленски.

Днес Българска социалистическа партия започва първите съвещания за сформиране на държавно управление с " Продължаваме промяната " от 10 ч. Българска социалистическа партия ще договаря за кабинет с партиите от някогашната четворна коалиция. Свиленски е удовлетворен от министрите на Българска социалистическа партия. Най-вероятно ще има разбъркване в персоналния състав на Министерски съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР