Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого

...
Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого
Коментари Харесай

Митов: Ако България няма кабинет след изборите, шансовете за излизане от кризите намаляват драматично

Отиваме на избори за победа. Не търсим поддръжка от никого с изключение на от жителите. Това съобщи пред Нова тв заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

" Ако България няма кабинет след изборите – възможностите за излизане от политическата, икономическата и всевъзможни други рецесии, понижават трагично. Но дано не предпоставяме коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, преди да са минали изборите ", акцентира той в отговор на въпрос дали партията ще направи и невъзможното след изборите – даже и в случай че това значи политическа вреда,  за да има кабинет.

По думите му без значение от най-новите социологически изследвания преди вота – разликата ни с обединението ПП-ДБ си е разлика, само че по време на вота тя ще се усилва. „ Обикновено обединенията имат максимален прилив на възторг първоначално. В течение на акцията не чакам обединението Политическа партия - Демократична България да нараства. Точно противоположното. По-скоро ще се обрисуват разликите в динамичността на техните връзки ”, уточни той. И добави: „ Аз съм сигурен, че Политическа партия и Демократична България могат да си приказват, че и в този момент не би трябвало да се прави държавно управление, а би трябвало да се върви избори наесен. Те се целят в локалните избори, като все едно ще цъфнем и вържем. Това си го приказват в обществените диалози ”.

Според Митов, с цел да направи ГЕРБ оферта за ръководство, би трябвало да е наясно кои партии са в Народно събрание. „ Има партии на ръба. Има такива, които не е ясно ще влязат ли – или не. Има разновидности, които опитахме последния път – експертен кабинет с по-широка поддръжка, без ярки политически фигури, който въпреки всичко да извади страната от ступора, в който се намираме. Ще преценим опциите, когато знаем каква настройка има в Народното събрание. Ние отиваме за победа. Ще се борим за оптимално огромен брой депутати, които ще ни разрешат този път, дай Боже, да не подвластен от политически играчи, които са искрено безотговорни ”, безапелационен е Митов.

Той акцентира, че ГЕРБ сега не търси поддръжка от никого. „ Не търсим никого. В момента партиите са в режим конкуренция за търсене на доверие от жителите. България би трябвало да излезе от рецесиите, в които е сега. Какво вършим за Шенген, правосъдна промяна, еврото? Проблемът с цените и какво ли още не? ”, попита Митов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР