Отговорността на първата политическа сила в 48-ото Народно събрание за

...
Отговорността на първата политическа сила в 48-ото Народно събрание за
Коментари Харесай

Държавният глава връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание 

Отговорността на първата политическа мощ в 48-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление е най-голяма. С тези думи президентът Румен Радев връчи през днешния ден изследователски мандат за съставяне на кабинет на Николай Габровски – претендент за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в сегашния парламент – тази на ГЕРБ-СДС. 

Държавният глава чака в 7-дневен период излъченият за министър председател да предложи състав на Министерски съвет, който да дава отговор на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност. „ Силно се надявам спомагателното време, което отпуснах за съвещания, да е спомогнало за намиране на удачна формула за сформиране на кабинет, а също и за търсене на задоволителна политическа поддръжка в Народното събрание “, съобщи Румен Радев.

Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и от борбата, и да е по-близо до професионализма, съобщи Николай Габровски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР