Отговорност за фалита на „Олимпик“ трябва да се носи от

...
Отговорност за фалита на „Олимпик“ трябва да се носи от
Коментари Харесай

Румен Гечев: Отговорност за фалита на „Олимпик“ трябва да се носи от цялото ръководство на КФН

Отговорност за банкрута на „ Олимпик “ би трябвало да се носи от цялото управление на КФН. Излиза, че една компания, която няма нито една лавица по Гражданска отговорност в Кипър, оперира в България. Каква обич към българската роза и българските държавни институции, които безшумно спинкат. Какъв е смисълът от този регулатор тогава? Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев по време на изключителното съвещание на Народното събрание поради проблема "Олимпик ".

Той означи, че притежател на компанията е мъж на име Диего, който взе участие във 100 компании по света. Освен това не му дават да прави активност в Испания. В тази връзка Гечев попита какво прави ДАНС. „ Не демонстрира ли любознание, че тук става нещо неправилно? Идват непознати притежатели и източват българските финансови запаси “.

Той изрази очаквания, че сходна обстановка няма да се допусне още веднъж. „ Споделям, подозрение, че сега ще бъде доста мъчно да се направи нещо по законодателството ни “.

Румен Гечев изиска оставката на шефовете на Гаранционния фонд. Той съобщи, че това е втория огромен неуспех на регулаторна институция у нас след банкрута на КТБ.

„ Вие трябваше да си подадете оставката още като загубихте 10 милиона в КТБ. Вярно ли е че годишните на някои от вас са по 350 000 лв. на година? Какво правят толкоз, с цел да получават повече от шефа на Българска народна банка?, чудят се от Българска социалистическа партия.

В умозаключение Гечев сподели: „ Желая ви триумф в предварителните избори “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР