Отговорно решение в интерес на България. Така определи за предложението

...
Отговорно решение в интерес на България. Така определи за предложението
Коментари Харесай

Христо Иванов доволен от решението за военна помощ, защитавало националния интерес

Отговорно решение в полза на България. Така дефинира за предлагането за даване на военно-техническа помощ за Украйна съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Народното събрание взе едно отговорно решение в народен интерес. Тук става дума за цялостна политика, за това България да покаже, че може да носи отговорност за сигурността в района. Защото в съюзите, в които сме - Европейски Съюз и НАТО, ние не просто би трябвало да консумираме сигурност, а да бъдем способни да носим отговорност за гарантирането на тази сигурност, модернизирайки своето оръжие, предоставяйки оръжие на Украйна ", съобщи той.
 Военният министър остава закостенял при даването на оръжие на Украйна
Военният министър остава закостенял при даването на оръжие на Украйна

Няма да даваме тежко въоръжение

Макар и даденото въоръжение да не бъде незабавно сменено, помощта за Киев е явен знак и политически мотив за в бъдеще , счита водачът на " градската десница ".

" Никой не споделя, че това въоръжение ще бъде незабавно сменено, че има директна и непосредствена връзка, само че това е значим мотив. България, показвайки, че е способна да бъде виновен член на Европейски Съюз и НАТО, ще има доста повече причини да търси от своя страна взаимност за своите потребности , когато става въпрос за ресурсите на тези съюзи. Това е един политически мотив и от държавното управление зависи по какъв начин ще го употребява ", отговори Христо Иванов на въпрос на News.bg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР