Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на Пирогов“

...
Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на Пирогов“
Коментари Харесай

Министър Тагарев поиска проверка на фактите около скандала с Мустафа Емин

Отговарят ли на истината изнесените на формалната страница на „ Пирогов “ във Facebook обстоятелства и условия към случая със съветника на министъра на защитата Мустафа Емин? Това е един от въпросите, които министър Тодор Тагарев изпраща до своя сътрудник в Министерски съвет проф. Христо Хинков във връзка със абсурда с неговия консултант.

В писмо до здравния министър, оповестено във Facebook от ръководителя на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов, Тагарев моли за възлагане на инспекция, която да откри също по този начин по какъв метод и кой е взел решение за качване на оповестената информация от персонален пост на формалната страница на лечебното заведение във Facebook.

Министърът на защитата желае още да бъде изяснено каква инспекция на обстоятелствата е осъществена преди обявата на уеб страницата на „ Пирогов “ в обществената мрежа, както и какъв брой и кои са админите на страницата на болничното заведение във Facebook.

Припомняме, казусът е от 28 август вечерта, а стана обществено прочут ден по-късно – на 29 август, когато бе публикувана обява във Facebook на медсестра от „ Пирогов “. В поста си здравната сестра Неда Диманова бе описала надменно държание на Мустафа Емин в лечебното заведение, достигащо до условие дете да бъде изведено от шоковата зала на „ Пирогов “, с цел да може там да бъде признато неговото.

По-късно Емин отхвърли да е желал сходно нещо, като призна само, че „ може да е повишил тембър “. Той съобщи също по този начин, че по време на престоя си в „ Пирогов “ е видял Неда Диманова за минута и че тя не разказва обстановка, на която е била очевидец.

Ето и писмото на министъра на защитата Тодор Тагарев:

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР