Отговарящият за масовото васкиниране във Великобритания министър Надим Захауи заяви

...
Отговарящият за масовото васкиниране във Великобритания министър Надим Захауи заяви
Коментари Харесай

Във Великобритания все още не е взето решение дали да бъдат ваксинирани децата между 12 и 15 години

Отговарящият за всеобщото васкиниране във Англия министър Надим Захауи съобщи за „ Скай нюз “, че още не е взето решение дали да бъдат препоръчани васкини на всички деца сред 12 и 15 години, само че при всички положения ще бъде нужно единодушието на родителите.

Дебатът за това дали да бъдат имунизирани всички деца от възрастовата група от 12 до 15 години върви към този момент от дни, като Съвместната комиися за имунизация и имунизация не предложи мярката за всички деца, а единствено за тези, които имат здравословни проблеми. Правителството обаче изиска от своите четирима съществени медицински съветници да излязат със лична рекомендация и през вчерашния ден се появиха сведения, че експертите са склонни да бъдат инжектирани всички деца от тази група, поради на очаванията, че ще има „ взрив “ на заразявания с подновяването на образователната година.

На въпрос дали държавното управление към този момент не се вслушва в съвета на учените, Надим Захауи изрично отхвърли това изказване и сподели, че решение още не е взето. А на въпрос дали ще е нужно родителско единодушие, в случай че на децата сред 12 и 15 година бъде препоръчана ваксина, Захауи отговори, че може да подсигурява, че тъкмо това ще бъде процедурата.

По въпроса за имунизационните паспорти министърът счита, че това е най-хубавото решение, когато става дума за огромни събития, които могат да се трансфорат в огнища на болест.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР