Отглеждането на питони във ферми може да се превърне в

...
Отглеждането на питони във ферми може да се превърне в
Коментари Харесай

Учени: Месото от питони е високопротеинова суперхрана

Отглеждането на питони във ферми може да се трансформира в резистентен и ефикасен нов тип отглеждане на животни за повишение на продоволствената сигурност, настояват създателите на проучване от университета " Макуори "  в Сидни, Австралия, заяви Физ. орг. 

Проучването се реализира в две ферми за питони в Югоизточна Азия и е ръководено от доктор Даниел Натуш от Факултета по естествени науки в австралийския университет. Изследването е оповестено в списание " Сайънтифик рипортс " (Scientific Reports). Екипът на доктор Натуш открива, че питоните преобразуват храната, като усилват тежестта си удивително по-ефективно спрямо пилета и говеда, които обичайно се отглеждат за издръжка от хората. 

" По отношение на коефициента на превръщане на храна питоните превъзхождат всички съществени селскостопански типове, изследвани до момента ", сподели доктор Натуш.  " Змийското месо е бяло и съдържа доста протеини ", добави той. 

Изследователите вършат съпоставяне сред мрежест питон (Malayopython reticulatus) и бирмански питон (Python bivittatus), отглеждани във ферми за питони в Тайланд и Виетнам, като ревизират въздействието на другите хранителни режими върху тях.

„ Промените в климата, заболяванията и намаляването на естествените запаси усилват натиска върху стандартното отглеждане на животни и растителните култури, което има тежки последствия за доста хора в страните с ниски приходи, страдащи към този момент от изострен дефицит на протеини “, сподели доктор Натуш.

„ Неуспехите на обичайните системи за произвеждане на храни, водещи до широкоразпространена продоволствена неустановеност, подтикват интереса към различни източници на храна “, добави той. 

Змийското месо е резистентен източник на храна с високо наличие на протеин и ниско наличие на наситени мазнини, което към този момент се употребява необятно в Югоизточна Азия и Китай. 

„ Макар че съществува огромно развъждане на питони в Азия, то към момента не е получило задоволително внимание от страна на водещи учени в региона на селското стопанство ", сподели доктор Натуш.

„ Нашето изследване демонстрира, че развъждането на питони добавя съществуващите животновъдни системи и може да предложи еластичен и сполучлив отговор на световната продоволствена неустановеност “, посочи той, оповестява Българска телеграфна агенция.

При производството на змийско месо се отделят доста по-малко парникови газове, в сравнение с от бозайниците. 

Въпреки това е малко евентуално Австралия или Европа да одобряват развъждането на питони.

„ Мисля, че ще мине доста време, преди да видите бургери с месо от питони, сервирани в обичания ви ресторант “, сподели доктор Натуш.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР