Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкова

...
Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкова
Коментари Харесай

Правете ТОВА, ако искате големи и вкусни ГРОЗДОВЕ

Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е въпреки всичко да имате някакви знания в региона на лозарството, в случай че желаете най-после добивът да отговори на първичните ви упования.
Големите и вкусни гроздове не са свързани само със сорта, който сте избрали да отглеждате. Съществуват няколко хитрини, с помощта на които можете да подобрите вкусовите качества на вашата годишна продукция.
 Семките на този плод са доста потребни Семките на този плод са доста потребни
Често събитие е в кофата за отпадък да попадат едни от най-ценните субстанции. Хората сме привикнали да изхвърляме обелките на плодовете и з...

Как да се сдобием с огромни и вкусни гроздове?
Истината е, че кършенето на гроздето е едно от най-важните неща, които всеки лозар би трябвало да извършва. То нормално се случва в края на май или началото на юни. Представлява унищожаване на вегетационният връх на летораслите, както и отстраняването на няколко листенца.
Благодарение не кършенето до гроздовете доближава повече светлина и те съумяват да се проветряват. Това е доста значимо за растежа и узряването им. Всъщност от това зависи и какъв брой огромни и вкусни ще са те.
 До 40% по-малко рандеман на грозде чакат лозари До 40% по-малко рандеман на грозде чакат лозари
Спад сред 30 - 40% на добива на грозде ще има тази година, поради сушата това лято, сподели в изявление за Радио Варна Петьо Бошнаков. Той...
Да не приказваме, че с помощта на кършенето, ние можем доста по-лесно да пръскаме плодовете, без да бъдем възпрепятствани от непотребни израстъци.

Ранното кършене се прави преди разцвет на гроздето. То е един тип средство срещу изресяване. Добре е обаче да сте наясно, че точно то води до появяването на колтуци. Ако не е необходимо, най-добре го направете преди зреене на плодовете.
Помнете, че колкото по-високо се кърши, толкоз по-големи са най-после гроздовете, както и захарното им наличие!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР