Отглеждане на репички – репичките са лесни за отглеждане кореноплодни

...
Отглеждане на репички – репичките са лесни за отглеждане кореноплодни
Коментари Харесай

Отглеждане на репички – как да получим богата реколта


Отглеждане на репички – репичките са лесни за развъждане кореноплодни зеленчуци. Те понасят множеството видове почва и се развиват бързо. Отглеждането на репички от семена е като магия; хвърляте семената в земята и ги покривате с малко пръст. Поливате ги с вода и гледате по какъв начин порастват. Важно е да се означи, че репичките постоянно порастват от семена, засадени непосредствено в почвата, където порастват до цялостна зрялост. Не е належащо да вършиме авансово.

Сеитбата и грижата за репичките не са прекомерно сложни, като не на вятъра се смята, че са скромен зарзават. Ако не сте добавили оборски тор в градината авансово, разстелете тъничък пласт добре угнил върху повърхността на лехите. Почвата в лехата би трябвало да е рохка и добре дренирана.

Репичките се поливат съгласно потребностите. Освен това е належащо постоянно да се разрохква почвата и да се плеви. За да се предпазят репичките от, лехите се мулчират със плява. Много е значимо репичките да се прибират в точния момент, тъй като стават доста влакнести, когато обраснат. Освен самите репички могат да се ядат и листата на младите растения, като се прибавят към салати и супи.
 съвет, знаете ли че
Знаете ли, че: 1 пакет със семена от репички съдържа към 250 до 500 семена. От 10 грама семена от репички ще получите към 30 метров ред със зрели репички. Семената от репички могат да останат жизнеспособни до 4 години, в случай че се съхраняват на хладно и мрачно място. А 75% от семената на репичките в пакета постоянно ще покълнат.
Отглеждане на репички – малко изложение на отглежданетоСеитба. Семената се сеят в открита почва преди края на зимата или напролет – от последните дни на март до втората половина на април.Осветяване. Районът би трябвало да е добре осветлен.Почва. Необходима е лека и рохкава почва, неутрална или едва алкална (рН 5,5-7,0).. Добри са краставиците, картофите и бобовите растения. Лошите включват представители на семейство Кръстоцветни. Площта след репичките е подобаваща за засаждане на домати.Поливане. Поливането би трябвало да е постоянно и щедро. Ако вали постоянно напролет, тогава растенията би трябвало да се поливат един път дневно заран или привечер. В горещи и сухи интервали те би трябвало да се поливат два пъти на ден – и заран и вечер. Почвата в градината постоянно би трябвало да е леко влажна.Торене. Ако почвата е неприятна, тогава ще е належащо да подхраните репичките 2 пъти, а в случай че е плодородна, тогава 1 път. За задачата се употребява комплициран минерален тор или биотор ().Отглеждане на репички – по какъв начин вярно да засадим семената от репички?  Отглеждане на репички - по какъв начин вярно да засадим семената от репички?
Стъпка 1: Подгответе лехата, където желаете да засеете семената от репички. Разкопайте почвата, разбийте всички огромни буци и отстранете плевелите, в случай че има такива. Оформете лехата благодарение на весло. Можете да оформите лехата с авансово изработен образец. Кората от яйца е доста подобаваща за задачата!

Стъпка 2: Посейте семената от репички върху добре завършените лехи. Разпределете вярно семената съгласно инструкциите на опаковката. Посейте семената поотделно, вместо да ги изсипвате непосредствено от пакета. Семената се засяват на към 1.5-2 см дълбочина и към 3-4 см един от различен. Разстоянието сред редовете би трябвало да бъде 15-20 см. Жлебовете би трябвало да бъдат запълнени с рохкава почва, след което повърхността й се трамбова леко. Не е належащо да се поливат културите, вместо това се предлага повърхността на лехата да се покрие с двусантиметров пласт хумус или торф.

Стъпка 3: Гледайте по какъв начин семената ви покълват. На семената са нужни единствено 4 до 5 дни (или до 10 дни, в случай че са покрити с торф), с цел да покълнат и да покажат първите си листа. Можете да засадите репички дружно с други по-бавно растящи растения като или. Ако го извършите, маркирайте редовете, където ги засаждате, с цел да не ги изкопаете инцидентно при плевене.

Стъпка 4: Разредете разсада си до 2,5 см. След като семената ви покълнат и имат 2 до 3 листа, разредете ги, с цел да създадете задоволително място за растеж; защото това е корен и той ще се нуждае от задоволително място, с цел да пораства.

Стъпка 5: Премахнете всички бурени, които могат да се конкурират с репичките за хранителни субстанции и вода. Поддържайте почвата си овлажнена през целия вегетационен интервал.
Покълване и прибиране на реколтата от репички
Покълването на семената на репичките стартира към този момент при температура от 1 до 2 градуса. За да се развият растенията в естествени граници, те се нуждаят от температура от 15 до 18 градуса. Ако се грижите вярно за вашите репички, тогава от момента, в който разсадът се появи до прибирането на реколтата, ще минат единствено 20 до 30 дни.

За да ревизирате дали вашите репички са подготвени, изстържете горния пласт на почвата преди да приберете реколтата. Ако репичките са с диаметър към 2 см, те са подготвени за прибиране. За прибиране на реколтата деликатно издърпайте от почвата, те се отделят бързо и елементарно. Репичките се употребяват най-добре, когато са млади. Ако ги оставите в земята прекомерно дълго, те развиват горчив усет и дървесна текстура.

Можете да съберете лично семе за идващия сезон. За задачата оставете репичките да създават цветове, а те ще узреят в шушулки със семена. Можете да поддържате стъблата, тъй че да не паднат и да не се спукат. Когато главите на семената узреят, покрийте ги с леки платнени торби, с цел да предотвратите изяждането на семената от птиците. След като семенните шушулки изсъхнат, вземете ги и ги занесете на закрито. Съхранявайте ги на изсъхнало място до идващия вегетационен интервал.

Желаем Ви триумф!

Източник и фотоси: rastenievod.com / gardeningdream.com / botanichka.ru / pinterest.com

The post appeared first on.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР