Отец Силвестър Янакиев от храма „Света София” в Сливен има

...
Отец Силвестър Янакиев от храма „Света София” в Сливен има
Коментари Харесай

Свещеник със скандална версия за трагедията с отец Ромил

Отец Силвестър Янакиев от храма „ Света София” в Сливен има своя версия за мистериозната гибел на поп Ромил от Айтос, написа "Флагман ".

„ Почеркът с обесването ме наведе на мисълта, че Отец Ромил строеше и ремонтираше доста църкви, в това число и в турски села. Просто обмислям... За мен той е новомъченик за вярата. Последно го видях предишния месец на епархийския съвет.

Беше в прелестна кондиция, с доста положително възприятие за комизъм. Винаги е бил самоуверен и имаше мощна Вяра. Той беше един от дребното хора, които се опасяват само от Бога. Абсолютно и изрично Отхвърлям версията за самоубийство! Търсете гнездо на фанатици в региона!”, написа във фейсбук профила си отец Силвестър Янакиев.

Под коментара му във фейсбук се включват десетки миряни, които също не имат вяра във версията самоубийство.

„ С отец Ромил се видяхме на службата в с. Съдиево за Богородица. Не изглеждаше като обезверен човек, който след 5 дни ще постави завършек на живота си”, написа Живка Харалампиева.

Други считат, че той може да е бил замаян, а по-късно обесен, само че всичко това са хипотези, които към този момент нямат удостоверение от проверяващите. Криминалисти са уверени, че отец Ромил се е самоубил и редица доказателства сочат в тази посока.

Той въобще не е ходил към Руен, както е споделил. Пред близки в Айтос в 10:30 часа на 20-ти август е споделил, че отива на кръщене до прилежащата община, само че въобще не е стигнал до там, а се е отклонил към отбивката сред Вресово и Череша. В Руен пък не е имало непокътнат час за кръщене в този ден.

. Хиляди миряни се стекоха, с цел да се сбогуват с почитания свещеник, който градеше храмове и бе извънредно ортодоксален.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР