Отец Паоло Кортези Енорийският католически свещеник отец Паоло Кортези, който

...
Отец Паоло Кортези Енорийският католически свещеник отец Паоло Кортези, който
Коментари Харесай

Отец Паоло Кортези се е върнал в Белене


Отец Паоло Кортези

Енорийският католически духовник отец Паоло Кортези, който напролет беше заставен да напусне България, се е върнал в Белене и още веднъж ще служи в храма " Рождество на блажена Дева Мария " в града.

Пред " Дневник " Кортези удостовери за връщането си и съобщи, че се надява да остане най-малко няколко години. Той отхвърли повече коментар за претекстовете за връщането му.

По думите му хората в града били радостни.

Отец Паоло Кортези напусна България през март, отзован от Римокатолическата черква, поради отправяни към него закани и обиди, откакто приюти семейство сирийски бежанци, а локалното население се подвигна на протест.

Благородният жест на свещеника да приюти бежанците предизвика митинги и експанзия от страна на локалните поданици, като страховете им бяха в допълнение подклаждани от политици от патриотични обединения.

Към отеца бяха отправяни смъртни закани и закани за подпалването на католическата черква " Рождение на Дева Мария " в Белене.

Впоследствие сирийското семейство съобщи, че ще напусне Белене. Отец Кортези пък беше отзован от Римокатолическата черква.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР