Отец Иван ще посрещне Великден в болница. Духовникът пожелава на

...
Отец Иван ще посрещне Великден в болница. Духовникът пожелава на
Коментари Харесай

Отец Иван: За пръв път в живота си ще посрещна Великден в болница

Отец Иван ще посрещне Великден в болница. Духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да оказваме помощ с каквото можем на близките, пише .

" За пръв път в живота си ще посрещна Великден в болница. Преди няколко дни ме одобриха в столично лечебно заведение и евентуално ще остана тук до идната седмица и едвам тогава ще ме изпишат. "

Това описа добротворецът за небогати и изстрадали души отец Иван. Духовникът от години има диабет, а преди няколко дни равнищата на кръвна захар при него доближават доста високи равнища и се постанова да бъде признат в болница, заяви България Днес.

" Като цяло се усещам добре. Тук съм по-спокоен, тъй като лекарите знаят по кое време и кои медикаменти да ми дават. Липсва ми, че няма да бъда в Нови хан за Великден. Традиционно всяка година там се събираме доста хора и посрещаме Възкресение Христово. Получава се прекрасен празник за деца и огромни хора. Жалко, че тази година няма да съм там ", показа още пред вестника духовникът, който е оказал помощ на хиляди хора през живота си.

Преди време дядо Иван претърпява и тежко рухване, при което си удря десния крайник. Болките са толкоз мощни, че даже мъчно спи, а с цел да се придвижва, употребява патерици.

" Първоначално взех решение, че кракът ми е строшен. Но направихме рентген, който сподели, че става въпрос единствено за наблягане. Болките са мощни, само че заобикалям да пия обезболяващи, защото медикаментите в допълнение натоварват сърцето ", добави духовникът.

През последните години на отец Иван му се струпаха доста проблеми. За последно към Нова година получава два инсулта, няколко дни е в кома, само че съумява да се възвърне и да се изправи на крайници. Един от най-тежките моменти беше през 2014 година, когато катастрофира сред пловдивското село Цалапица и град Съединение. След случая свещеникът беше с контузия на главата, гръдния панер, счупена на две места бедрена кост на десния крайник и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци лиши, до момента в който духовникът се възвърне и да може да върви независимо.

След това на няколко пъти влизаше в болница и му откриха диабет. Отчето припадна по време на летен лагер и се появиха затруднения с кръвното налягане. Стресът също съществено тормози отец Иван, защото непрекъснато мисли за финансовото положение на приютите си, които са в доста мъчно състояние заради липса на средства.

През 2019 година положителният свещеник беше атакуван в приюта си в Нови хан. Срещу него се нахвърли 26-годишният Милен, който искаше да вземе 2-годишното си детенце. Малчуганът живее в приюта дружно с майка си Павлина, която дълго време търпи неприятното отношение на мъжа си и претърпява тежки подиуми на домашно принуждение. Дядо Иван тогава се размина без съществени пострадвания.

За Великден духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да оказваме помощ с каквото можем на близките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР