Отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” получи нов

...
Отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” получи нов
Коментари Харесай

Нов кувьоз получи неонатологичното отделени на МБАЛ Д-р Иван Селимински

Отделението по неонатология на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински” получи нов кувьоз, дарен от масонската организация „ Върховен съвет на антично признат шотландски обред за България”.
Дарението бе връчено от Моника Златанова – представител на Фондация „ Нашите недоносени деца”. Тя заяви, че такива кувьози с изключение на в Сливен, са предоставени и на многопрофилните лечебни заведения в Бургас и Ловеч. Стойността на всеки кувьоз е към 13 000 лв..
Началникът на неонатологичното поделение доктор Таня Праматарова уточни, че единствено през предходната година през отделението са минали 220 недоносени бебета, а най-малкото измежду тях е било с тегло единствено 960 грама.
„ Кувьозите са извънредно нужни, тъй като престоят на едно бебе може да продължи до два месеца. Необходимо е те да се подменят от време на време, и по тази причина сме доста благодарни”, посочи доктор Праматарова. Благотворителният жест е отзив от оповестената преди една година дарителска акция за закупуване на нови кувьози за най-малките пациенти на регионалната болница, разясни още тя.
Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински” доктор Васислав Петров заяви, че в околните дни следва да се вземе решение за апаратурата, която ще бъде закупена със средствата, събрани от дарителската акция.
Всяка година в България се раждат към 10 % недоносени бебета, заяви доктор Таня Праматарова. Причините за преждевременните раждания са доста. Сред най-често срещаните са инфекции, вреден метод на живот, високо кръвно налягане, както и неналичието на здравни грижи и наблюдаване по време на бременността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР