отдавна се сблъсква с критика, че притиска шофьорите си да

...
отдавна се сблъсква с критика, че притиска шофьорите си да
Коментари Харесай

Умни камери в колите за доставка на Amazon ще хокат шофьорите при прегрешения

от дълго време се сблъсква с рецензия, че притиска водачите си да правят до 200 доставки дневно, което съгласно мнозина, е безразсъдно и може да докара до изтощени служащи, изложени на опасности. Вместо да понижи тези интензивни графици, компанията е намислила да употребява камери, оборудвани с, с цел да предизвестява водачите, в случай че нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата или се включват в рискови практики. Кадрите също ще бъдат употребявани от Amazon за оценка, оповестява „ Техспот “, съобщи БГНЕС.

Платформата Driveri, която се конфигурира в колите, е основана от стартъпа в Сан Диего Netradyne. Камерите й снимат по едно и също време пътя, водача и двете страни на микробуса. Те ще работят 100% от времето без да записват тон и не могат да се употребяват за гледане на водачите в действително време.

Изкуствeният разсъдък разпознава 16 сигнала въз основа на протичащото се към микробуса и дейностите на лидера. Всичко непозволено, като да вземем за пример непозволено прекъсване или превишена скорост, ще задейства аудио отговори като „ Не е разрешено прекъсване “ и „ Моля, забавете “. Небезопасното шофиране, като прекомерно внезапно прекъсване, няма да докара до звукови сигнали, само че ще качи прегрешенията на предпазен портал, с цел да може Amazon да ги прегледа.

Шофьорите ще могат да деактивират камерите единствено когато колата е неподвижен, което ще им разреши да се любуват на почивките без знанието, че ги следи AI. Има и бутон за запис на фрагменти, които могат да се окажат потребни - произшествия, ремонт на пътя, затворени места за доставка и така нататък

Въпреки че камерите не оферират емисия онлайн, някои сигнали могат да подканят Amazon да се свърже с водачите. Си Ен Би Си оповестява, че в случай че някой бъде заловен да се прозява, камерата ще го инструктира да спре за 15 минути. Ако той не се съобрази, евентуално заради всички доставки, които би трябвало да бъдат приключени, диспечер може да се обади на лидера с молба да спре за известно време.

Качените фрагменти също ще бъдат употребявани за следствие на произшествия като конфликти на водачи и обири на пакети.

„ Инвестираме в сигурност в границите на нашите интервенции и неотдавна започнахме да вкарваме водеща в промишлеността технология за сигурност, основана на камери, в целия ни ръб за доставка “, сподели представителят на Amazon Дебора Бас. „ Тази технология ще дава на водачите предизвестия в действително време, с цел да им помогне да бъдат в сигурност, когато са на път. “
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР