Отдавна се появи неофициална информация, че Intel подготвя нов осемядрен

...
Отдавна се появи неофициална информация, че Intel подготвя нов осемядрен
Коментари Харесай

В интернет бе забелязан 8-ядрен Intel Coffee Lake-S процесор

Отдавна се появи неофициална информация, че Intel приготвя нов осемядрен процесор, който ще замести настоящия Core i7-8700K.
Новият чип ще употребява всеобщият сокет LGA1151 и съгласно тези данни, ще работи с чипсета Intel Z390 и ще обезпечи на процесорния колос съществено предимство пред неговия главен съперник.

Популярният уеб портал VideoCardz съумя да открие този митичен осемядрен процесор в базата данни на тестовия пакет 3DMark.



Забелязаният чип разполага с осем ядра с поддръжката на технологията Hyper-Threading и действа при относително скромната периодичност 2,2 GHz. Това би могло да значи, че това е прелиминарен, а не всеобщ образец. Освен това, идентификаторът на новия процесор е Intel Corporation CoffeeLake S82 UDIMM RVP и демонстрира, че чипът е от семейството Coffee Lake-S и е конфигуриран на една от инженерните дънни платки.



Това е цялата информация за този забавен осемядрен процесор и се чака напълно скоро Intel да показа повече данни. А за чипсета Intel Z390 се появи информация, че е особено основан за този процесор, а дънните платки с тази систематична логичност се чака да излязат през втората половина на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР