Отдавна портокалите не са само зимен плод. Макар и вече

...
Отдавна портокалите не са само зимен плод. Макар и вече
Коментари Харесай

Как да приготвим лесно мармалад от портокали

Отдавна портокалите не са единствено зимен плод. Макар и към този момент да не сме в дейния леден сезон за какво да не приготвите и страховит мармалад или сладко от портокали, в случай че сте пропуснали тази зима. Невероятно апетитен, мармаладът от портокали е съвършен за закуска.

Трябва да знаете, че някои сортове портокали като Савиля да вземем за пример са с стипчив усет, само че с високо наличие на пектин. Това е естественият сгъстяващ сътрудник на сладка и желета и точно по тази причина този вид портокали са идеални за сладка.

Това обаче не значи, че мармаладът не може да се подготви и от други елементарни сортове портокали, каквито непрекъснато може да намерите на пазара. Ако въпреки всичко откриете от по-специалните сортове, знайте, че те могат да се запазят в хладилника за няколко седмици или да ги замразите във фризера за към половин година.

За да повишите равнището на пектина в мармалада от елементарни портокали прибавете сока на един лимон към всеки 500 грама портокалов сок. Лимонът също е цитрус, богат на пектин.

Не се опитвайте да извършите прекалено много мармалад едновременно. Сместта от плодовете и захарта не би трябвало да е повече от 1/3 от съда, в който се вари. Това е по този начин, тъй като при приготвянето сместа усилва размера си и може да изкипи.

 Сладко от портокали

Важно е сместа да ври доста мощно, с цел да се получи стремежи апетитен и добър мармалад от портокали. В домашни условия е много мъчно да се справите с огромно количество, по тази причина не надвишавайте двойно дозите, посочени в рецептата.

Ако разполагате с доста плод, направете няколко по-малки дози, в сравнение с една огромна. Колкото е по-голямо количеството, толкоз по-дълго мармаладът би трябвало да ври, а по този начин се губят ароматите на сладкото.

Използвайте елементарна кристална захар за мармалада. Колкото по-големи са кристалите, толкоз по-малко пяна се образува при варенето и по-бистър става мармаладът от портокали.

Ето и една вкусна рецепта за мармалад от портокали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР