Отдавна изгубено писмо от Джордж Вашингтон разкрива финансовите проблеми на

...
Отдавна изгубено писмо от Джордж Вашингтон разкрива финансовите проблеми на
Коментари Харесай

Откриха важно писмо, разкриващо тайни на митичния Джордж Вашингтон

Отдавна изгубено писмо от Джордж Вашингтон разкрива финансовите проблеми на първия президент и се чака да донесе 50 000 $ на търг.

Колекцията " Рааб ", аукционна къща, профилирана в региона на историческите документи, разгласи откриването на писмото в известие за медиите в неделя.

Според известието писмото до момента е било " незнайно на учените " и се е съхранявало в дребна частна сбирка в провинциална Западна Вирджиния.

В писмото от 1787 година ранният политик написа за нуждата да продаде земя и да събере пари. Той стартира да си кореспондира с Израел Шреве, пенсиониран полковник, който желае да употребява форма на заем, с цел да купи имот от 1644 акра земя на река Югиожени в Западна Пенсилвания, съгласно сбирката на Рааб. Но Вашингтон упорства да продаде земята в брой.

A long-lost letter from George Washington hints at the first president's financial woes, and it is expected to fetch $50,000 at auction.
— CNN (@CNN)
" Земята, за която споменавате, се продава и бих желал да ми е комфортно да Ви я дава за военни документи, само че да събера пари е единственият тласък, който имам, с цел да я продам " - написа Вашингтон.

" Една четвърт от парите би трябвало да бъдат изплатени авансово - останалите три четвърти на три годишни вноски, дружно с лихвите ", прибавя той.

Вашингтон написа писмото единствено няколко месеца преди да дойде във Филаделфия като ръководител на Конституционния конвент, вследствие на който е основана американската конституция. Две години по-късно, през 1789 година, той е встъпил в служба като първи президент на страната.

" Това мощно писмо, което се появява на прага на един от най-великите моменти на Вашингтон, ни дава опция да надникнем във финансовия стрес и терзанията на Вашингтон - човек, за който мислим в митичен проект, само че който в действителност е имал доста от нашите лични, доста човешки проблеми ", споделя Нейтън Рааб, шеф на сбирката " Рааб ", в прессъобщението.

Според известието Вашингтон е имал 70 000 акра земя на територията на седем щата. Неговите парцели са зависели от работата на стотици поробени хора, съгласно Националния списък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР