Отбраняващият Мариупол полк „Азов“ и 36-а бригада на украинската морска

...
Отбраняващият Мариупол полк „Азов“ и 36-а бригада на украинската морска
Коментари Харесай

Защитниците на Мариупол се прегрупираха - 36-а бригада на морската пехота се присъедини към „Азов“

Отбраняващият Мариупол полк „ Азов “ и 36-а бригада на украинската морска пехота се сплотиха, с цел да могат да окажат по-ефективен отпор на окупаторите. Командирът на полка " Азов " подполковник Денис Прокопенко и командирът 36-а бригада майор Сергей Волина записаха съвместное послание, което беше оповестено в мрежата.

" Вчера се обединихме с достойните бойци от батальона на морската пехота – същински воини, герои, които останаха правилни на клетвата си към украинския народ и не престават дружно с нас да пазят града ", отбелязва Прокопенко.

" Проведохме сполучлива интервенция с полка " Азов ", присъединихме се към тях, прегрупирахме се... Ще вършим всичко належащо за сполучливото довеждане докрай на бойната ни задача ", споделя Волина.

Вчера, 12 април, в Мариупол подразделения от 36-а бригада на морската пехота „ Контраадмирал Михаил Билински “ раздраха обкръжението на окупаторите и се съединиха със силите на полка " Азов ". Съветникът на президентската администрация Алексей Арестович съобщи, че по този начин " Азов " е получил значително подкрепление, а 36-а бригада е избегнала погром е получила спомагателни съществени благоприятни условия, в действителност е получила втори късмет.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР