Отбраната публика на 72-рия филмов фестивал във Венеция възнагради премиерата

...
Отбраната публика на 72-рия филмов фестивал във Венеция възнагради премиерата
Коментари Харесай

10-минутни аплодисменти за „Момичето от Дания“ във Венеция

Отбраната аудитория на 72-рия кино фестивал във Венеция възнагради премиерата на „ Момичето от Дания “ (The Danish Girl ) с 10 минути аплодисменти. За прожекцията по аления килим на най-стария кинофестивал минаха Еди Редмейн, Алисия Викандер, Матиас Шонартс и Амбър Хърд, както и режисьорът Том Хупър.

За ролята си на Лили Елбе/Ейнар Вегенер Еди Редмейн показа, че е „ като сбъдната фантазия ”, а аудитория и критици единомислещо подреждат носителя на Оскар измежду любимците и на идния награден сезон. В своето ревю за лентата списание Variety дефинира осъществяването на Редмейн като „ най-хубавото проучване на идентичността ”.

Базиран на бестселъра на Дейвид Еберсхоф, „ Момичето от Дания “ е забележителна любовна история, въодушевена от живота на Лили Елбе и Герда Вегенер. В ролята на артистичната двойка влизат носителят на Оскар за „ Теорията на всичко “ Еди Редмейн и Алисия Викандер, позната на българския киноман от режисьорския дебют на  Алекс Гарланд „ Ex Machina: Бог От Машината “.

Режисьор на лентата за една от първите трансджендър дами, които минават хирургическа намеса за смяна на пола, е носителят на Оскар Том Хупър (Речта на краля), а сценарист е Лусинда Коксън. Във кино лентата вземат участие още Матиас Шонартс, Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хърд.

„ Момичето от Дания “ е с премиера в българските кина през януари 2016.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР