Отборите на Япония и Хърватия днес излизат един срещу друг

...
Отборите на Япония и Хърватия днес излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Азиатски препятствия през Бразилия и Хърватия

Отборите на Япония и Хърватия през днешния ден излизат един против различен в петия осминафинал на Световното състезание в Катар. Мачът ще се изиграе на “Ал Джануб ” с начален час 17:00.

Японците са измежду най-големите изненади на Мондиал 2022. Още в първия си мач от шампионата те сътвориха потрес, откакто обърнаха любимеца Германия и завоюваха с 2:1. Последва разочароваща загуба с 0:1 от новобранеца Коста Рика. В последния си мач от груповата фаза обаче “самураите ” реализираха нов поврат за непредвидена победа с 2:1 над Испания. Така те опровергаха прогнозите и приключиха първи в група Е. Успехът над “Ла Фурия ” беше засенчен от противоречивия надвит гол и подозренията за сметки от страна на испанците, само че през днешния ден азиатците ще желаят да потвърдят, че успеха им не е била инцидентна. Ако и през днешния ден завоюват, те за първи път в историята си ще играят 1/4-финал на Световно състезание.

От друга страна, Хърватия бяха измежду петте отбора (заедно с Нидерландия, Англия, Съединени американски щати и Мароко), които не изгубиха нито един мач от груповата фаза. Те започнаха с нулево реми против мароканците, които след това приключиха първи в групата. След това пристигна най-силният им мач в шампионата, в който завоюваха с безапелационното 4:1 над Канада.

В конфликта с Белгия за място в елиминациите “шахматистите ” направиха още едно нулево реми и по този начин приключиха втори в група F. Те се надяват да повторят представянето си от Мондиал 2018 и да стигнат до втори следващ край на Световно състезание. “Ватрените ” несъмнено имат по-качествен състав от своя противник, само че същото се отнасяше за Германия и Испания, тъй че по никакъв метод не трябва да подценяват японците.

Отборът, спечелил този 1/8-финал, ще се изправи от спечелилия всред Бразилия и Южна Корея на 9 декември (петък) в борба за място на полуфиналите.

Петкратният притежател на международната купа Бразилия излиза против Южна Корея в следващ осминафинал от Световното състезание в Катар. “Селесао ”, които са един от главните кандидати за купата, изиграха два впечатляващи дуела в първите си две срещи в груповата фаза, когато завоюваха с против Сърбия и Швейцария, с помощта на които се класираха първи в подреждането.

Южна Корея пък се трансформира в следващата сензация в Катар, откакто доближи тази фаза с помощта на гол в добавеното време в последния си дуел против Португалия, което оформи цялостен поврат и им донесе трите точки.

Треньорът на южноамериканците Тите направи цели девет промени в дуела против Камерун, когато Бразилия загуби, само че това даде опция да главните играчи да получат отмора. Поражението им обаче означаваше, че за пръв път от 1994-а в Съединени американски щати няма нито един тим, който да е спечелил и трите си дуела в групата. От “селесао ” обаче най-вероятно още веднъж няма да имат опция да разчитат на огромната си звезда Неймар като титуляр, само че съставът има задоволително качествени играчи, които да опитат да компенсират неналичието.

Възпитаниците на Пауло Бенто станаха един от трите азиатски представителя на 1/8-финалите на шампионата и евентуално ще излязат спокойни, с цел да се насладят на комплицираната задача да играят против Бразилия, от които изгубиха с 5:1 единствено преди няколко месеца. Интересен факт е също по този начин, че двата отбора са водени от съотборниците на клубно равнище Ричарлисон за “селесао ” и Хюн-Мин Сон за корейците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР