Отборите на Виляреал победи тима на с Еспаньол 3:2 в

...
Отборите на Виляреал победи тима на с Еспаньол 3:2 в
Коментари Харесай

Драматична победа остави Виляреал в битката за Шампионска лига

Отборите на Виляреал победи отбора на с Еспаньол 3:2 в мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. За гостуващия тим на каталунците резултатът откри Хавиер Пуадо (45`), а Етиен Капу (53`) и Даниел Парехо (63`) направиха поврат за “Жълтата подводница ”. Хоселу върна очакванията на Еспаньол (73`), само че гостите не задържаха равенството и Виляреал реши всичко с голове на Николас Джаксън (80`) и Етиен Капу (90`+ 3`).

С триумфа Виляреал запази възможностите си за присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, измествайки от петото място тимът на Бетис и приближавайки се на пет пункта от четвъртия Реал Соиедад. Еспаньол пък крази решително към изпадане след следващ мач без триумф, който отдалечи каталунците на 4 точки от избавителния бряг.

Първото полувреме бе доминирано напълно от Виляреал, само че домакините позволиха разпределяне в заключителните минути на първата част и Еспаньол удари първи секунди преди да изтече постоянното време на първата част. При осъществяване на ъглов удар Серхи Гомес засече топката от наказателното поле на “жълтата подводница “, само че ударът му бе блокиран. При добавката обаче Хавиер Пуадо бе праволинеен и заби коженото кълбо в горния десен ъгъл.

Домакините не се стреснаха от събитията и изригнаха с изравнително попадение единствено 8 минути след почивката. Етиен Капу овладя топката и шутира мощно от отдалеченост. Това беше най-хубавото, което можеше да направи, защото опитът му откри пътя до вътрешната страна на дясната греда.

“Жълтата подводница ” продължи да играе въодушевено и още 8 минути по-късно получи право да извърши дузпа откакто Сесар Хасиб Монтес игра с ръка в личното си наказателно поле. Зад топката застана Даниел Парехо, само че Фернандо Паченко отрази с десния си крайник. Тогава обаче Даниел Парехо връхлетя в наказателното поле и добави топката в мрежата.

След това Еспаньол не съумя да вземе самодейността, само че още веднъж наказа домакините. В 73-ата минута Хоселу доближи до прецизен пас в наказателното поле и се озова самичък против вратаря. Той стреля без закъснение в долния ляв ъгъл и означи изравнително попадение.

Виляреал обаче нямаше желание да се отхвърля и си върна водачеството седем минути по-късно с попадение на Николас Джаксън. направи страховит пробив и дръпна спусъка от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Фернандо Пачеко с удар в долния ляв ъгъл.

В продължението на мача “жълтата подводница ” реши всичко с втори гол на Етиен Капу, който засече топка след осъществяване на един ъглов удар и прати топката във вратата на Еспаньол.

В петата минута на добавеното време нервите на гостите не устояха и Експозито си изпроси безразсъден червен картон и остави своите в оставащото време с човек по-малко.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР