Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг

...
Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Време е за Вечното дерби - Левски срещу ЦСКА!

Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един против различен в огромното дерби на 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 16:45 и ще бъде управителен от Драгомир Драганов. Емоциите от дуела сред безконечните противници през май във финала за купата още не са отминали. Но той към този момент е в историята - следва 158-ото турнирно дерби.

ЦСКА се движи чудесно в шампионата досега и е с актив от седем победи и единствено едно тъждество. " Червените " също имат няколко отсрочени мача и по тази причина все още заемат трета позиция с 22 точки, само че хоризонтът предлага опция за офанзива на върха.

В Левски има няколко съществени кадрови проблеми. Преди няколко дни пристигна неприятната вест, че Билал Бари е получил тежка травма в коляното и ще би трябвало да претърпи интервенция, която ще го извади от игра за над половин година. Ноа Сонко Сундберг също е навън за мача, откакто получи контузия в глезена по време на мача с Локомотив (София). Жереми Петрис пък е под въпрос и в последния миг ще се реши дали може да вземе присъединяване в срещата. Преди два дни в отбора пък пристигна ново попълнение - нигериецът Абдулахи Шеху, който даже дебютира за дубъла на " сините " в контролата против Сливнишки воин. Едва ли обаче ще се рискува с включването му в групата за срещата.

В лагера на " алените " с проблеми е младият Асен Дончев, който е навън за срещата. За сметка на това Енис Махмутович е възобновен и е на линия за срещата. Дебют с фланелката пък към момента чакат новите попълнения Марселиньо Кареасо и Симеон Александров, а Жираир Шагоян няма да може да вземе присъединяване в мача. Тримата бяха привлечени в последните дни на трансферния прозорец.

През предишния сезон с изключение на финала за Купата двата състава се срещнаха още три пъти. През есента на 2021-а ЦСКА победи с 2:1 в efbet Лига след попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо и почетен гол на Георги Миланов. В ответния мач пък двата отбора не си вкараха гол - 0:0. При същия резултат приключи и срещата в първата шестица на шампионата.

Вероятни сформира:

Левски: П. Андреев; Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами; Ф. Кръстев, А. Краев; Роналдо, Г. Миланов, Уелтън; И. Стефанов

ЦСКА: Бусато; Турицов, Матей, Кох, Де Нойер; Т. Вион, А. Юга; Гарсес, Линдсет, Туфегджич; Бамба
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР