Отборите на Саутхямптън и Челси завършиха 1:1 в мач от

...
Отборите на Саутхямптън и Челси завършиха 1:1 в мач от
Коментари Харесай

Челси стъпи накриво срещу Саутхемптън

Отборите на Саутхямптън и Челси приключиха 1:1 в мач от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия. Равенството прекъсна серията от четири следващи победи в шампионата на Челси, до момента в който за домакините от Саутхямптън това бе първа турнирна точка след шест поредни загуби от 4 януари, когато победиха с 1:0 Ливърпул.

През първото полувреме опциите за гол и пред двата тима бяха напълно малко, само че домакините съумяха да се възползват от най-хубавата си, която пристигна в 33-тата минута. Тогава Нейтън Редмънд пусна извеждащ пас по земя към Такуми Минамино. Японецът се вряза в центъра на защитата на "сините ", финтира вратаря Едуар Менди и с удар с външната част на ходилото откри резултата.

За Минамино това бе втори гол в три мача с екипа на "светците ".

В началото на втората част Челси наложи напън и това даде резултат. След едно статично състояние Мейсън Маунт навлезе с топката в наказателното поле на Саутхямптън, където бе препънат от Дани Ингс. Главният арбитър Антъни Тейлър не се поколеба да отсъди дузпа, която Маунт осъществя, с цел да направи резултата 1:1 в 54-тата минута.

Челси продължи да нападна по-активно след изравняването, само че в 74-тата минута единствено шансът избави лондончани от втори гол във вратата им. Редмънд центрира от левия фланг и с глава Яник Вестергор нацели напречната греда на вратата на Менди. Десет минути по-късно Челси имаше последната добра опция да промени резултата, само че Рийс Джеймс стреля извънредно неопределено от към седем метра.

В класирането Саутхямптън заема 13-о място с 30 точки, до момента в който Челси е на четвърта позиция с 43, само че още през днешния ден може да изпадне от четворката, в случай че Ливърпул победи градския си противник Евертън.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР