Отборите на Салернитана и Кремонезе завършиха при резултат 2:2 в

...
Отборите на Салернитана и Кремонезе завършиха при резултат 2:2 в
Коментари Харесай

Салернитана и Кремонезе направиха драматично реми, Емполи взе важни три точки

Отборите на Салернитана и Кремонезе приключиха при резултат 2:2 в мач от 13-ия кръг на италианската Серия А.

Домакините поведоха още в 3-ата минута, когато Кшищов Пьонтек се възползва от отлична опция в наказателното поле на гостите и даде преднина на Салернитана.

Отговорът на гостите обаче бе бърз. В 12-ата минута Давид Окереке от състава на Кремонезе бе открит с пас и той стреля от придвижване в левия ъгъл на вратата. В 24-ата минута футболистите на Кремонезе имаха съществени искания за дузпа, откакто Франк Тсаджут бе съборен в наказателното поле на домакините. Съдията обаче остави играта да продължи. 

Между 34-ата и 38-ата минута настъпи същински безпорядък. Първо футболист на Кремонезе игра с ръка в личното си наказателно и макар че играта бе оставена да продължи, ВАР се намеси и съдията спря мача, с цел да прегледа самичък ситуацията. Реферът Матео Маркети обаче бе удовлетворен с първичното си решение - дузпа нямаше. В 36-ата минута Леонардо Серникола осъществя за гостите, само че голът му бе анулиран поради засада, а в 38-ата минута Ласана Кулибали бшее открит непокрит в наказателното поле от Антонио Кандрева и стреля ниско, топката се озова в мрежата - 2:1.

Кремонезе потърси изравнителния гол и през второто полувреме. В 63-ата минута Кристиан Буонаюто получи късмет да стреля, само че прати топката настрана от вратата. В 84-ата минута Лука Дзанимакия бе съборен в наказателното поле на Салернитана. Играта продължи, само че единствено след секунди съдията даде сигнал тя да спре. Реферът бе привикан до монитора край тъчлинията, с цел да прегледа обстановката, а този път той отсъди дузпа в интерес на гостите. 

Даниел Чофани се нагърби с отговорността да извърши дузпата в 87-ата минута. Ударът му не беше безапелационен и Луиджи Сепе избави. Съдията обаче върна очакванията на гостите, защото даде сигнал, че дузпата би трябвало да се повтори. Отново Чофани извърши и отвново стражът на Салернитана избави, само че футболистът на Кремонезе стигна до отбитата топка и след третия си опит - най-сетне я прати в мрежата за 2:2.

В различен мач от Серия А, Емполи победи Сасуоло като хазаин с 1:0. Единственият гол бе дело на 19-годишния Томазо Балданци в 64-ата минута на мача. С тази победа Емполи настигна точно Сасуоло в класирането, като остава на 12-то място с точка по-малко от противника си. 

Първото полувреме на мача бе белязано от сериозните искания за дузпа на Емполи в 21-ата минута, когато футболист на гостите игра с ръка в наказателното си поле. ВАР прегледа ситуацията, само че дузпа не бе отсъдена. 

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР