Отборите на разширеното Световно първенство по футбол през 2026 г.

...
Отборите на разширеното Световно първенство по футбол през 2026 г.
Коментари Харесай

Инфантино: Отборите за Мондиал 2026 г. ще бъдат разположени в клъстери

Отборите на разширеното Световно състезание по футбол през 2026 година в Съединени американски щати, Канада и Мексико ще бъдат основани в районни клъстери по време на ранните кръгове, с цел да се улесни пътуването, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино.

В речта си в Лос Анджелис, с цел да показа формалното лого и марката на шампионата, Инфантино съобщи, че този ход е подбуден от мащаба на финалите през 2026 година

За първи път идващото Световно състезание ще включва 48 тима, с 16 повече от последното международно в Катар в края на предходната година. То ще бъде проведено взаимно от три страни, което е още едно първо събитие.

" Предизвикателствата ще бъдат свързани с цялата логистика. Това е един континент - три страни, и то не три дребни страни - три огромни страни ", разяснява Инфантино.

" Разстоянията, часовите зони, климатичните разлики също - надморска височина в Мексико, морско ниво в други елементи. Така че за нас е значимо да създадем подобаваща среда за тимовете и почитателите, с цел да бъдат сложени във допустимо най-хубавите условия. Което значи да не се постанова да пътуваме прекалено много, изключително първоначално. Така че ще създадем някои клъстери, в които тимовете ще бъдат основани според от жребия и по-късно ще играят мачовете си в този съответен клъстер ", изясни Инфантино.

Инфантино съобщи, че пътуванията и прекосяването към базиране на тимовете в райони са били разисквани на среща в Доха предходната седмица на 32-та селекционери, взели участие в миналогодишното Световно състезание.

" Това беше едно от преимуществата на Световно състезание в Катар, където един състезател, един час след мача, беше в леглото си ", сподели той.

Междувременно Инфантино се надява, че шампионата може да надгради триумфа на финалите през 1994 година в Съединени американски щати, които помогнаха за основаването на Мейджър Лийг Сокър в Северна Америка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР