Отборите на Наполи и Верона завършиха наравно 1:1 на „Диего

...
Отборите на Наполи и Верона завършиха наравно 1:1 на „Диего
Коментари Харесай

Наполи се издъни

Отборите на Наполи и Верона приключиха наедно 1:1 на „ Диего Армандо Марадона “ в дуел от 12-ия кръг на Серия А. Така „ джалоблу “ още веднъж не изгубиха от „ партенопеите “ на този стадион, откакто през май двата отбора приключиха точно при този резултат, което коства присъединяване на неаполитанците в Шампионската лига. Тази вечер домакините играха със специфична фланелка в памет на Дон Диего, само че това не им донесе шанс.

В 12-ата минута Джанлука Капрари насочи рисков шут от границата на наказателното поле, който беше избавен от Давид Оспина.

Само минута по-късно Антонин Барак преодоля Марио Руи и нахлу в наказателното поле, където пусна пас, който беше засечен от Джовани Симеоне за 1:0 в интерес на „ мастифите “.

Тяхната преднина обаче не се задържа прекомерно дълго. В 18-ата минута Наполи извършиха фал, след който Фабиан Руис откри Джовани Ди Лоренцо, а бранителят с шут по земя изравни резултата.

В 27-ата Матео Политано стреля с глава от дребен ъгъл, само че прати топката около вратата.

В 32-ата Барак получи опция да шутира от добра позиция, само че Амир Рахмани блокира удара му.

В 42-ата Политано мина около Николо Касале и подаде топката на Виктор Осимен. Нападателят се завъртя и стреля, само че топката срещна далечната греда. В самия завършек на първата част домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Павел Давидович, само че такава не последва.

Първото по-интересно състояние през второто полувреме пристигна чак в 68-ата минута, когато Оспина улови изстрел на Барак. В 88-ата пък резервата на гостите Даниел Беса настъпи Елиф Елмас, поради което получи втори жълт картон и по този начин беше изпъден от игра. В добавеното време друга запаса на „ джалоблу “ – Никола Калинич, си изпусна нервите и изблъска Руи. Така нападателят също получи втори жълт и надлежно червен картон. Секунди преди края на мача неаполитанците желаеха дузпа за игра с ръка, само че основният рефер реши, че няма задоволително учредения да уточни бялата точка.

Така Наполи събра 32 точки и резервира лидерската си позиция в класирането, само че единствено с точка задатък пред втория Милан преди конфликта му с Интер. Верона пък е на 10-ото място с 16 извоювани пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР