Отборите на Марица (Пловдив) и ЦСКА ще играят на финала

...
Отборите на Марица (Пловдив) и ЦСКА ще играят на финала
Коментари Харесай

Марица срещу ЦСКА на финала в държавното първенство за девойки U20

Отборите на Марица (Пловдив) и ЦСКА ще играят на финала в държавното състезание по волейбол за девойки до 20 години. В разногласието за бронза пък ще се срещнат Левски София и ЦПВК. Това стана ясно след изиграване на двата полуфинала през днешния ден на шампионата, който се организира в зала „ Багира “ в Казанлък.

В първия полуфинал волейболистките на Марица още веднъж бяха на познато равнище и нямаха особени проблеми за спечелването на срещата. Пловдивчанки се постановиха над ЦПВК с 3:0 и не престават в разногласието за златото. Те са и настоящият първенец, като ще пазят купата си. Много страсти имаше в другия полуфинал, който опълчи ЦСКА и Левски. " Вечното " дерби обрисуваше същински конфликт, само че подобен не се получи. „ Червените “ бяха безапелационни, не оставиха шансове на противника и надиграха „ сините “ с 3:0.

Спорът за купата е и повтаряне и на финала в женската " Демакс " лига през сегашния сезона, в който още веднъж играха Марица и ЦСКА. Пловдивчанки пък ще пазят купата си за девойки до 20 години от предходната година. Двата противника се срещнаха към този момент един път в груповата фаза, като Марица завоюва изрично с 3:0.

По-рано денем се изиграха и мачовете за систематизиране на 5/8-о място. Волейболистките на Казанлък се постановиха над Локомотив 1929 (София) с 3:2 гейма. Така „ розите “ завършиха на 5-а позиция, а " железничарките " заеха 6-о място в класирането. В другия мач Варна ДКС се наложи над Славия с 3:0 гейма. С това варненки завършват на 7-а позиция, а " белите " оформиха осмицата в крайното класиране.

Програма за 30 април (неделя):

14,00 часа, Мач за бронза: Левски - ЦПВК

16:00 часа, Финал: Марица - ЦСКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР