Отборите на Левски и ЦСКА се класираха за финалната четворка

...
Отборите на Левски и ЦСКА се класираха за финалната четворка
Коментари Харесай

Левски и ЦСКА се класираха за финалната четворка на група А за юноши U20

Отборите на Левски и ЦСКА се класираха за финалната четворка на група А (обхваща клубовете от София и Югозападна България) в шампионата по волейбол за юноши под 20 години.

Представителите на „ сините “ приключиха като безапелационен отличник в подгрупа А-1 . В последния си мач левскарите надиграха Миньор (Перник) с 3:0 (25:17, 25:15, 25:15) и завоюваха първото място с шест победи, цялостен актив от 18 точки и без изгубен гейм.

В другия мач от тази подгрупа отборът на ЦСКА загуби от ВА Стойчев-Казийски с 0:3 гейма. Въпреки това „ алените “ заеха второто място, с три победи, три загуби и 9 точки и не престават напред във финалната фаза.

На трето място завърши отборът на ВА Стойчев-Казийски с две победи, четири загуби и 6 точки. На четвърта позиция се подреди отборът на Миньор с една победа, пет загуби и 3 точки.

В другата подгрупа А-2 съставът на Славия е лидер без загуба.



„ Белите “ се постановиха като домакини над Марек (Дупница) с 3:1 (25:8, 25:22, 25:22) и са първи във краткотрайното класиране с пет победи от пет мача и актив от 14 точки.



В другия мач от този кръг съставът на Люлин надигра като хазаин Пирин (Разлог) с 3:1 гейма. Успехът изведе люлинци на второ място във краткотрайното класиране с две победи, три загуби и 7 точки. Със същия актив е и Пирин, само че с 6 точки заема трето място в таблицата.



Последен е Марек с една победа, четири загуби и 3 точки.

Поради отсрочени мачове в подгрупа А-2 следва още един кръг преди завършването на конкуренцията.

Първите два отбора от всяка от двете подгрупи оформят крайна четворка, в която се играе за три директни квоти за държавните финали. Четвъртият отива на спомагателни квалификации.

Заелите трето и четвърто място от двете подгрупи А-1 и А-2 също играят на шампионат за систематизиране на местата от пето до осмо. Регламентът планува петият, шестият и седмият също да продължат битката на спомагателни квалификации.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР