Отборите на Левски и Лудогорец излизат за първи път в

...
Отборите на Левски и Лудогорец излизат за първи път в
Коментари Харесай

11-те на Левски и Лудогорец, сините с 11 свои юноши срещу шампионите

Отборите на Левски и Лудогорец излизат за първи път в историята на стадион " Васил Левски ". Двата отбора се срещат в дербито от 3-ия кръг на шампионския плейоф в Първа лига. " Сините " имат ужасно доста проблеми, до момента в който първенците с цялостен състав ще се опитат да запишат дежурен триумф против 26-кратните първенци, които нямат победа в девет следващи мача за шампионата против " орлите ". В София пък от 12 мача разградчани имат шест победи против три на " сините ", а три дуела са завършвали наедно. Лидерът през вчерашния ден беше подравнен от ЦСКА-София на върха в класирането, а отборът на Георги Дерменджиев изостава на шест точки, като в случай че успее да не загуби с този напълно освежен състав, ще остане на доктрина в борбата за купата. Съдията Ивайло Стоянов пък води за рекорден седми път този конфликт, който е общо 27-и сред състезание и купа.

Треньорът на " сините " направи цели пет промени от скъпата победа като посетител на Черно море (1:0) предишния уикенд. Причината по тази причина е, че Живко Миланов, Нуно Рейш и Луис Нганиони са осъдени а Седрик Унтонджи, Еркебулан Сейдахмет, Сержиу Буш, Антони Белмонт и Валери Божинов имат контузии, а трайно контузен е Холмар Ейолфсон. Заради решение на управлението Давид Яблонски и Жерсон Кабрал са извадени от тима. В сходна обстановка беше и Милош Цветкович, само че той тренираше с тима и в този момент незабавно беше привикан да запълни дупката от отсъствието на Миланов и ще е титуляр през днешния ден.

" Сините " ще излязат с напълно нова защитна групировка, като и четиримата от гостуването на " Тича " са навън за мача. 23-годишният Деян Иванов ще запише първи мач през сезона, а до него ще работи Кали Тиам. Отляво пък ще е Иван Горанов. Младокът Илия Юруков ще получи късмет в средата на терена, където ще оказва помощ на Мартин Райнов. Добрата вест е завръщането след изтърпени санкции на Давиде Мариани, който до последно беше под въпрос, и Паулиньо. Атаката ще се води от голмайстора на шампионата Станислав Костов, който обаче има контузия и не е на 100% подготвен за игра. Младият Станислав Иванов пък за втори следващ път ще бъде на десния фланг. На пейката " сините " имат цели петима тинейджъри - Томислав Папазов, Ивайло Иванов, Симеон Димитров, Мартин Д. Петков и Мартин П.Петков. Осве тях на скамейката са Николай Кръстев и Бождан Вашчук, което значи, че измежду 18-те Левски има 11 играчи, които са юноши на клуба.

В Лудогорец няма сходни проблеми с контузени и осъдени. Стойчо Стоев, който направи още един дебют с победа 2:0 на " Герена " преди месец, е направил три промени от равенството 0:0 с ЦСКА-София. Сисиньо се завръща на десния фланг на отбраната, а другите трима бранители пред Ренан ще са Козмин Моци, Драгош Григоре и Антон Недялков. Капитанът Светослав Дяков и Яцек Горалски ще са двойката вътрешни полузащитници, Адриан Попа и Вандерсон ще нападат по фланговете, а Марселиньо ще е най-близо до тарана Клаудиу Кешерю.

Лудогорец няма позволен гол под управлението на Стойчо Стоев в шампионата - 2 победи и 2 равенства при голова разлика 8:0. Левски пък е спечелил най-вече точки от всички тимове в Първа лига след идването на Георги Дерменджиев - 17 в 8 мача.

ППЛ - 29 кръг:

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Милош Цветкович, Кали Тиам, Деян Иванов, Иван Горанов; Илия Юруков, Мартин Райнов; Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо; Станислав Костов
Старши треньор: Г. Дерменджиев
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков; Светослав Дяков, Яцек Горалски; Адриан Попа, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Старши треньор: С. Стоев

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Васил Левски”, София
НАЧАЛО: 19:00 часа

СЪСТАВИТЕ
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 3 кръг, неделя 14 април  Левски 19:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР