Отборите на Кьолн и РБ Лайпциг не успяха да се

...
Отборите на Кьолн и РБ Лайпциг не успяха да се
Коментари Харесай

ВАР донесе по точка на Кьолн и РБ Лайпциг

Отборите на Кьолн и Република България Лайпциг не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 1:1 в дуел от петия кръг на немската Бундеслига. Срещата беше изпълнена с доста страсти след няколко основни намеси на ВАР и анулация на попадения и за двата отбора.

Иначе Антони Модест изведе „ козлите “ в 53-ата, само че Амаду Айдара донесе точката за „ биковете “ в 71-ата минута.

Първата добра обстановка бе на сметката на домакините, когато Онджей Дуда стреля мощно от воле, само че топката се отби от дясната греда на Петер Гулачи.

В 17-ата минута Доминик Собослай стреля чудесно от фал пред наказателното поле, само че Тимо Хорн отрази.

„ Козлите “ означиха попадение в 37-ата минута, когато Антони Модест бе изведен в отлична позиция, само че вместо да стреля той подаде паралелно към Собослай, който се разписа. Попадението обаче прегледано със системата ВАР и стана ясно, че и двамата играчи са били в състояние на засада и голът бе анулиран.

В началото на втората част още веднъж Антони Модест означи, само че за повторно в срещата попадението беше анулирано поради засада.

В 53-ата минута обаче Модест към този момент даде задатък на домакините, въпреки че още веднъж ВАР трябваше да се намесва. Този път обаче то бе зачетено – 1:0.

Република България Лайпциг изравни в 65-ата минута, когато Кристофър Нкунку преодоля няколко бранители на Кьолн, след което топката попадна във Емил Форсберг, който се разписа. За следващ път в срещата обаче ВАР се намеси и попадението бе анулирано.

Резултатът обаче в действителност беше подравнен в 71-ата минута, когато Амаду Айдара съумя да засече центриране след корнер на Собослай за 1:1.

В минутите до края играчите на Джеси Марш бяха по-активни и търсеха успеха, само че не откриха пътя към второ попадение.

С тази победа Кьолн се изкачи до шестото място в класирането с 8 точки, а Република България Лайпциг е едвам 13- и с едвам 4. В идващият кръг играчите на Щефан Баумгарт ще гостуват на Айнтрахт, а Република България Лайпциг ще одобри Херта.

What a bloody football match!

The spoils are shared in Müngersdorf!
___
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР