Отборите на Ком (Берковица), Локомотив (Дряново) и Дреновец (област Видин)

...
Отборите на Ком (Берковица), Локомотив (Дряново) и Дреновец (област Видин)
Коментари Харесай

Село със стадион по европрограма влиза в Трета лига

Отборите на Ком (Берковица), Локомотив (Дряново) и Дреновец (област Видин) ще се причислят към Локомотив (Мездра) като нови членове на Северозападната Трета лига. Така концепцията на ръководителя на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев за основаване на от ден на ден центрове и съществени клубове е на път да се реализира.

Ако и четирите тима се включат в шампионата, то групата ще бъде от 17 отбора, което е своеборазен връх в масовостта напоследък. И до момента в който тимовете от Берковица, Мездра и Дряново се завръщат в Трета лига, то приятната изненада е тимът на село Дреновец, област Видин. Въпросното село е едно от тези, в които бяха построени игрища по европейска стратегия.

Съоръжението в Дреновец, както и това в прилежащото Ружинци, са на обща стойност 6 милиона лв.. Към този стадион в Дреновец има лекоатлетическа писта, баскетболно игрище, терен за минифутбол и схваща се- съвременно осветяване. Изобщо изискванията за работа бяха претекст за Бончо Генчев да организира редица срещи и диалози, както с локалната власт, по този начин и с бизнеса в района, които да подкрепят тима при влизането му в Трета лига. Първоначалната концепция е шампионата и в тази трета лига да започва на 12-и август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР