Отборите на Хамбургер, Лайпциг и Фрайбург се класираха за полуфиналите

...
Отборите на Хамбургер, Лайпциг и Фрайбург се класираха за полуфиналите
Коментари Харесай

Хамбургер, Лайпциг и Фрайбург на полуфинал за купата на Германия

Отборите на Хамбургер, Лайпциг и Фрайбург се класираха за полуфиналите в шампионата за Купата на Германия по футбол. Втородивизионният Хамбургер стигна до финалната четворка на шампионата след победа с 5:4 след дузпи над различен представител на Втора Бундеслига - Карлсруе. Срещата приключи 2:2 в постоянното време. В продълженията нов гол не падна, въпреки домакините да бяха с човек повече, а при дузпите Хамбургер навакса закъснение от 0:2. Мачът на " Фолкспаркщадион " на брега на Северно море бе извънредно трагичен и гостите от Карлсруе несъмнено могат да съжаляват, че отпаднаха по подобен метод. Те бяха тези, които започнаха по-добре и контролирахa играта. Пет минути преди почивката Карлсруе поведе с гол Филип Хайзе, а пет след паузата Филип Хофман повиши на 2:0. Хамбургер върна единия от двата гола единствено 120 секунди по-късно посредством Роберт Глатцел, само че трагичните моменти в срещата занапред предстояха. В 71-вата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване на Кристофър Кобалд, който получи втори жълт картон и остави отбора си в понижен състав. Сони Кител се нае с осъществяването на 11-метровия удар, само че шутът му в долния ляв ъгъл бе майсторски избавен от Мариус Герсбек. Играчите на Карлсруе се виждаха крайни спечелили, само че в добавеното време Глатцел изравни за 2:2 с втория си гол в мача. Изненадващо домакините не съумяха да употребяват численото си преимущество в спомагателните 30 минути и това наложи осъществяване на дузпи. При тях Карлсруе вкара първите си два опита, а Герсбек избави шута на Бастиан Шонлау. Футболистите на Хамбургер обаче бяха безгрешни при идващите си три изстрела, до момента в който тези на Карлсруе по този начин и не съумяха да вкарат нов гол, позволявайки на вратаря Даниел Хойер Фернандес да направи три следващи спасявания. За Хамбургер това бе трета поредна победа в шампионата за Купата на Германия след дузпи след триумфите над Нюрнберг и Кьолн на 1/16-финалите и на 1/8-финалите.

Доста по-малко драма имаше в различен мач, в който любимецът за трофея Лайпциг завоюва с 4:0 при визитата си на втородивизионния Хановер. Кристофър Нкунку вкара два гола за " биковете " през първото полувреме, а през второто Конрад Лаймер и Андре Силва оформиха изразителния триумф на източногерманския клуб.

В третата среща за деня Фрайбург надигра Бохум с 2:1 след продължения като посетител. В воин за гостите се трансформира резервата Роланд Шалай, който означи решаващото попадение в 120-ата минута. 

Хамбургер, Лайпциг и Фрайбург се причисляват към Унион Берлин на полуфиналите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР