Отборите на Фиорентина и Интер ще определят носителя на Купата

...
Отборите на Фиорентина и Интер ще определят носителя на Купата
Коментари Харесай

Фиорентина и Интер излизат във финален сблъсък за Купата на Италия

Отборите на Фиорентина и Интер ще дефинират носителя на Купата на Италия. Финалът е довечера от 22:00 часа и ще бъде предаван директно в ефира на Max Sport 3. На Gong.bg също ще проследим всичко забавно от срещата.

Интер има късмет да повтори триумфа си от предходната година, когато завоюва Купата след 4:2 против Ювентус. " Нерадзурите " започнаха отбраната си от осминафиналите. Там отстраниха Парма с 2:1, по-късно надделяха Аталанта с 1:0, а на полуфинала отстраниха миналогодишния си конкурент на финала - Ювентус, с общ резултат 2:1.

Фиорентина също стартира конкуренцията от осминафиналите, където надделя Сампдория с 1:0. След това " виолетовите " се оправиха с Торино с 2:1, а на полуфинала отстраниха Кремонезе с 2:0 общ резултат. 

Интер е печелил Купата на Италия 8 пъти, като последно това направи в сезон 2021/2022. Фиорентина последно игра край за Купата на Италия през 2014-а година, само че го загуби с 1:3 от Наполи. " Виолетовите " подвигнаха Купата на Италия последно през далечната 2001-а година, когато надделяват Парма в два мача, какъвто е регламента тогава.

През този сезон в Серия А Интер надделя Фиорентина с 4:3, а по-късно " виолетовите " завоюваха като посетител с 1:0. Симоне Индзаги няма да може да разчита на Далберт, Хенрих Мхитарян и Милан Шкриниар. За Фиорентина пък е навън продължително конутзения Салваторе Сиригу. 

Двубоят ще се играе в Рим на стадион " Олимпико ". Главен арбитър на срещата ще бъде Масимилиано Ирати. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР