Отборите на Ботев (Пд) и АПОЕЛ (Никозия) завършиха 0:0 в

...
Отборите на Ботев (Пд) и АПОЕЛ (Никозия) завършиха 0:0 в
Коментари Харесай

Ботев изпусна кипърски гранд при завръщането си в евротурнирите

Отборите на Ботев (Пд) и АПОЕЛ (Никозия) приключиха 0:0 в първи дуел от втория прелиминарен кръг в Лигата на конференциите. Срещата се игра на националния стадион " Васил Левски ", а ненапълно бронзовият медалист от миналогодишното състезание може да съжалява за изпуснатата победа.

" Канарите " на Азрудин Валентич демонстрираха друго лице от разочарованията против Хебър и Ботев (Враца), а в края на първото полувреме пропиляха и най-чистите си голови положения. Емануел Току и Мохамед Брахими обаче не успяваха да се оправят с Вид Белец. Опонентите от Острова на Афродита разчитаха на изстрели отдалеко, които биваха парирани от Ханкич.
 Снимка 581554
Източник:

След паузата темпото на игра спадна доста, а двата отбора очевидно бяха съгласни да оставят интригата за реванша в Никозия след седмица.
 Фенове на АПОЕЛ безчинстват в центъра на София
Фенове на АПОЕЛ безчинстват в центъра на София

Кипърските ултраси влязоха в битка с полицията

С оглед на завръщането си в Европа, Ботев (Пд) започва окуражено под мощните възгласи на " жълто-черните " почитатели, пропътували дистанцията от Пловдив до столицата на България.

Лека еуфория измежду играчи и аудитория настъпи в четвъртата минута, когато Креспо чукна топката малко преди връхлитащият на скорост Джеймс Етоо да падне в наказателното поле. Съдията от Унгария беше безапелационен в решението си и подмина броженията на ботевистите за дузпа.
 Снимка 581559
Източник:

АПОЕЛ опита да покаже за какво е считан за любимец в турнирната двойка, като в 7-ата минута кипърците сътвориха първото голово състояние в мача. Далсио получи подаване към дузпата и с едно допиране насочи техничен изстрел, който за наслада не откри задачата.

Димитрис Теодору изглеждаше най-опасният футболист на АПОЕЛ при започване на евромача. Крилото направи няколко сполучливи пробива през първия четвърт час, а в 17-ата минута негов изстрел по земя профуча покрай страничната греда на Ханкич.

Първият действителен късмет за " канарите " на Азрудин Валентич настъпи с идването на 26-ата минута. Тогава Дилан Мертенс откри Джеймс Етоо с прекрасен пас всред двамата централни бранители на АПОЕЛ. Камерунецът направи всичко належащо, с цел да си обезпечи кулоар за пукотевица, но последвалият му удар срещна тялото на Чеабак.
 Снимка 581558
Източник:

Ботев оцеля малко преди времето за отмора. Опасността още веднъж пристигна след " бомба " от много далечно разстояние, само че и този път Ханкич внимаваше оптимално, с цел да избие летящата към горния ляв ъгъл топка.

Футболистите на Ботев (Пд) издебнаха съперника си в 41-ата, когато едва върната топка към стража на АПОЕЛ беше пресечена от Мохамед Брахими. Нападателят на пловдивчани обаче си поведе прекомерно мощно топката и не съумя да шутира в опразнената мрежа.
 Снимка 581556
Източник:

В първата минута от добавеното време, Ботев пропиля и най-чистата си опция за гол до този миг. Мохамед Брахими смъкна топката с глава за Емануел Току, а това напряко си се трансформира и в извеждащ пас за африканеца. №10 на домакините остана самичък против Белец, но словенецът докосна топката с върха на пръстите си и отърва АПОЕЛ от несъмнено попадение.

Втората част продължи по образеца на заветните мигове от първата. Мохамед Брахими трябваше да блесне с самостоятелна демонстрация в 50-ата, но борбата му с двама играчи на АПОЕЛ приключи с удар и двоен рикошет.
 Снимка 581548
Източник:

Николай Минков за следващ път в този дуел показва, че извършва чудесно ролята си на халф-бек. Направеното от него в отбранителен проект блестящо си пролича в 72-ата минута, когато блокира по отличен метод изстрел на Мариус Илия.

В 80-ата минута АПОЕЛ имаше рисково състояние пред вратата на Ханкич. Стражът на Ботев не работи задоволително решително при центриране, а това разреши на Чаебак да отигра с глава, за наслада над горната греда на пловдивчани.
 Снимка 581545
Източник:

До края на срещата двата отбора отпаднаха физически, а това лимитира до най-малко забавните положения пред двамата вратари.
 Снимка 581543
Източник:

Реваншът сред двата отбора е след седмица на стадион " GSP " в Никозия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР