Отборът на Южна Африка достигна до своя трети финал на

...
Отборът на Южна Африка достигна до своя трети финал на
Коментари Харесай

Големият финал в ръгбито: Южна Африка ще спори с Англия

Отборът на Южна Африка доближи до своя трети край на Световно състезание, откакто отличната игра на Хандре Полард и Деймиън де Аленде пречупиха Уелс за триумф с 19:16 и повтаряне на финала от 2007-а с Англия.

При съвсем всяка опция Фаф де Клерк изпращаше топката във ветровитото небе над Йокохама, с цел да печели територия, което позволяваше на едрите нападатели да минават през всяка алена фланелка на пътя си и търсеха Полард, който след това изпълняваше сполучливо дузпи.

Уелс, който беше обезкървен за полуфинала поради редица травми, само че обезверено търсеше първи край в своята история, съумяха да изравнят за 9:9 с помощта на дузпите на Дан Бигар, до момента в който де Аленде не сподели на какво е кадърен след първия трай след 57 минути игра.

Уелс отвърна на предизвикването посредством Джош Адамс и резултатът още веднъж беше еднакъв – 16:16 при шест оставащи минути до края, преди южноафриканците да завоюват нова дузпа, осъществена от Полард.

Така Уелс още веднъж не съумя да стигне до първи край на Световно състезание, като остава и без триумф над Южна Африка на огромните шампионати (загуба през 2011 в груповата фаза и през 2015 на 1/4-финалите).

Южна Африка, от своя страна, е на трети край в историята си след 1995 и 2007, като няма изгубен подобен – победа над Нова Зеландия с 15:12 през 1995 и успех над Англия с 20:17 през 2007. Англичаните доближиха до разногласието за купата, побеждавайки през вчерашния ден настоящия международен първенец от Нова Зеландия с 19:7.

Във финала Англия (шампион от 2003) ще се изправи против Южна Африка идната събота, до момента в който Уелс и Нова Зеландия ще играят за третото място в петък. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР