Отборът на Верея е изваден от Първа професионална лига, това

...
Отборът на Верея е изваден от Първа професионална лига, това
Коментари Харесай

БФС изхвърли отбор от Първа лига заради уреждане на мачове

Отборът на Верея е изваден от Първа професионална лига, това излиза наяве от известие на уеб страницата на Българския футболен съюз. А оповестената причина е " опити за манипулиране на футболни срещи ", което значи, че старозагорският отбор няма да довърши сезона в шампионата. По-рано стана ясно, че за идващия сезон сигурно няма да получи лиценз.
Ето и цялостното известие от футболната ни централа:
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ФК „ Верея “ (Стара Загора) с дейно изваждане от състава на Първа професионална футболна лига по член 46, алинея 7 от Дисциплинарния устав на БФС за сезон 2018/2019 година
Комисията „ Етика и феърплей “ сезира специалистите от ДК за постъпило писмо от Експерта по честността към БФС с 5 броя извадки от разбори, предоставени от УЕФА, и установили сигнали за опити за манипулиране на футболни срещи от страна на ФК „ Верея “. На 18.02.2019 година футболният клуб към този момент получи финансово наказване от Дисциплинарната комисия по член 46, алинея 6, т. „ б “ от Директива за птиците, само че макар подхванатите ограничения, от УЕФА не престават да се получават сигнали за активност за евентуална операция на резултати, с което се уронва престижът на българския футбол и администриращите го органи.
Допълнително БФС получи сигнали от интегрити офиса на УЕФА за нерегламентирано финансиране на ФК „ Верея “ от страна на китайски жители, свързвани с интернационалните синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, както и жители на някогашната Оперативно-наблюдателно дело, разследвани за манипулиране на футболни срещи на локално равнище.
Дисциплинарната комисия одобри предлагането на Комисия „ Етика и феърплей “ на ФК „ Верея “ да се наложи наказване по член 46, алинея 7, а точно: „ Когато са налице обилни подозрения с огромен публичен отзив и по предложение на Комисията за нравственос и феърплей, ДК може да наложи наказване пренасяне на тима в по-ниска група или равнище (следващото по низходящ ред) за идната спортно-състезателна година без право да довърши присъединяване си в актуалната спортно-състезателна година. “
Експертните комисии към Българския футболен съюз са безапелационни, че наказването е заслужено с оглед предотвратяването на уговаряне на манипулативни резултати и отбрана на престижа на българския футбол както на национално равнище, по този начин и към интернационалните организации, ръководещи европейския футбол. Всички материали, касаещи нерегламентирано финансиране на ФК „ Верея “, както и други данни, получени в БФС, са предоставени на вниманието на прокуратурата. Българският футболен съюз акцентира готовността си да сътрудничи на държавните институции за разрешаването на случая.
Междувременно пък се появи информация, че през идващия сезон шампионатът ни ще стартира рекордно рано - ето и повече детайлности.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР