Отборът на Уотфорд спечели дербито на дъното на 22-рия кръг

...
Отборът на Уотфорд спечели дербито на дъното на 22-рия кръг
Коментари Харесай

Спасителният скок на Уотфорд продължава, Борнемут затъва бързо

Отборът на Уотфорд завоюва дербито на дъното на 22-рия кръг на Висшата лига, побеждавайки Борнемут с 3:0 като посетител. "Стършелите " се регистрираха с по едно попадение през първата част и две през втората, като през първото полувреме вкара Абдулае Дукуре, а през втората крайният резултат беше завършен след голове на Трой Дийни и Роберто Перейра.

Срещата стартира не изключително интензивно от страна и на двата отбора, които се регистрираха с по едно положително състояние в първите 30-на минути. В 10-та Хари Уилсън тества рефлексите на стража на Уотфорд Бен Фостър. Десет минути по-късно Жерар Делофеу беше изведен зад отбраната на "черешките " само че ударът му беше париран от Марк Траверс на вратата на домакините.

Четири минути преди края на полувремето гостите въпреки всичко взеха задатък. След груба неточност пр изнасянето на топката на стража Траверс Исмаила Сар напредна по десния фланг и пласира центриране за Дукуре. Той овладя и с второто си допиране разстреля Траверс от към 10 метра за 1:0.

В началото на втората част "стършелите " можеха да усилят преимуществото си. С шансове се регистрираха Жерар Делофеу и Натаниел Чалоба, само че и двамата не улучиха вратата на своите домакини.

Все отново в 64-та минута второто попадение беше налице. След нов самостоятелен рейт на Исмаила Сар отдясно крилото центрира и след безредие топката се озова в краката на Трой Дийни, който прониза мрежата за повторно.

Борнемут се хвърли напред в обезверен опит да откри по този начин нужните на тима попадения, само че в последна сметка това докара единствено до трето попадение за гостите. След следващата бърза контраофанзива и поредност от блокирани изстрели топката попадна в краката на Роберто Перейра, който наказа "черешките " от воле за крайното 3:0.

Така Уотфорд, най-малко краткотрайно, съумя да се измъкне от зоната на изпадаващите, намествайки се на 17-та позиция с 22 точки от 22 мача. Любопитното е, че 13 от тези точки пристигнаха точно в последните 5 срещи на тима.

За Борнемут, от своя страна, стремглавото проваляне продължава, като тимът към този момент заема 19-та позиция в класирането с 20 точки и едвам 1 победа в последните си 11 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР