Отборът на ЦСКА се отказа от битката за сребърните медали

...
Отборът на ЦСКА се отказа от битката за сребърните медали
Коментари Харесай

ЦСКА загуби второто място, Кайседо изпусна дузпа в продължението на мача

Отборът на ЦСКА се отхвърли от борбата за сребърните медали в efbet Лига. Дни след незабравимото продобиване на 21-ата Купа на България, " армейците " изиграха лежерен дуел и изгубиха с минималното 0:1 гостуването си на ФК ЦСКА 1948. Новаците се добраха до изненадващата победа в 64-ата минута, когато Марио Топузов се разписа след отлична асистенция на Ивайло Чочев.

Възпитаниците на Любо Пенев имаха надалеч повече голови положения, само че Вион, Бисмарк и Тиаго, по този начин и не можаха да преодолеят страхотния през днешния ден пазач на новаците Даниел Наумов. Голямата драма пък настъпи в даденото от съдията продължение, когато след ревизиране с ВАР, гостите получиха дузпа, само че тя не бе осъществена от резервата Жорди Кайседо.
 ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:0 (Развой на срещата по минути)

Даниел Наумов беше огромният воин в мача

На два пъти попадения на столичния гранд биваха вярно отменяни поради игра с ръка. Битката в центъра на столицата се организира при слаб зрителски интерес, най-много поради скъпите цени на билети, които трябваше да заплати публиката на гостите.
 Снимка 531929
Източник:

Домакините от ФК ЦСКА 1948 демонстрираха, че за тях това е повече от футболно съревнование, хвърляйки се в офанзива още от първата минута. Добра опция за селекцията на Тодор Киселичков се откри не след дълго, само че техничният удар на Топузов от границата на наказателното поле, не откри далечния ъгъл на Евтимов.

Секунди, откакто бе предизвестен от рефера Кабаков поради груби дейности, французинът Тибо Вион можеше да подари с голова преднина ЦСКА. Универсалният футболист проби през центъра и насочи тежък шут с левия крайник, който бе избавен по приказен метод с една ръка от Даниел Наумов. След това опит за добавка опита да направи Бисмарк, само че африканецът се оказа в състояние на засада.

ЦСКА провежда бърза контраофанзива в 20-ата минута, която приключваше с изострен пас по земя от Синклер за връхлитащия Тиаго. За да спре заплахата, младият футболист на ФК ЦСКА 1948 - Мартин Хайдаров се хвърли на шпагат. Юношата на Левски по този начин почисти топката, че тя насмалко не влетя в мрежата на неприятно сюрпризирания Даниел Наумов.
 Снимка 531933
Източник:

При последвалия корнер Мено Кох означи за гостите, откакто се разписа от близко. Георги Кабаков обаче не му остави и момент " алена " наслада, защото при прекъсването на кълбото, нидерландецът си беше оказал помощ с ръка.

За повторно националът Даниел Наумов трябваше да се намесва уверено за домакините в 27-ата минута. Правещият мощно първо полувреме Джером Синклер още веднъж бе неосезаем по фланга, след което навлезе във вътрешността и стреля мощно в близкия ъгъл. Капитанът на ФК ЦСКА 1948 обаче отрази и тази голова обстановка.

Чарлс Бисмарк можеше още веднъж да се трансформира в воин за ЦСКА, като този път означи и във значим турнирен дуел. Нападателят получи положително подаване с глава от Греъм Кери, само че ударът му нямаше нужната височина, с цел да мине над вдигната високо дясна ръка на Наумов.
 Снимка 531931
Източник:

Секунди преди паузата, втори гол на ЦСКА беше анулиран. И този път решението на Кабаков беше вярно, тъй като малко пред голлинията, Георги Йомов си спря топката с ръка, преди да опъне мрежата на Наумов.

Малко след появяването си на полувремето, Жорди Кайседо можеше бързо да остави сериозен отпечатък върху мача. Еквадорецът се оказа непокрит при центриране от корнер, само че насочването му с глава беше право в обсега на Наумов.

Заместникът на Густаво Бусато в " армейските " редици - Димитър Евтимов, насмалко не сътвори сериозна неточност в 51-ата минута, която можеше да сътвори неприятности за отбора на Любослав Пенев. Малко по-късно обаче, младият вратар се оправдава, скъсявайки опцията за качествена пукотевица на Георги Русев.

В 59-ата минута двата отбора си размениха по едно рисково голово състояние. Първият късмет беше за новаците в efbet Лига, които извършиха фаул наоколо до вратата на ЦСКА. След острото завъртане на Георги Русев, малко не доближи на Александър Бастунов да се разпише. Набързо нещата се трансферираха в другата половина, където Тиаго напредна с топка в крайници, само че прати своя шут около гредата.
 Снимка 531921
Източник:

Изненадата на националния стадион настъпи в 65-ата минута, когато ФК ЦСКА 1948 съумя да поведе с една от дребното си офанзиви. Ивайло Чочев показва отличен взор върху играта, пращайки приказен извеждащ пас за Марио Топузов. Офанзивният халф се бе вклинил сред Вион и Кох, а самичък против Евтимов не трепна и означи първия си гол в професионалния футбол.

В 78-ата минута Георги Кабаков изиска помощта на ВАР, с цел да реши дали да изгони непосредствено Тиаго от ЦСКА. Оказа се обаче, че нарушаването на португалеца може да се глоби единствено с жълт картон.
 Снимка 531925
Източник:

Интересно стана в 90-ата минута, когато Георги Кабаков имаше да взема решение комплициран проблем. Лазар Марин настъпи с предумисъл Жорди Кайседо в наказателното поле и след консултация с ВАР, ЦСКА получи опцията да извърши дузпа и да се пребори за точката. Потърпевшият застана зад бялата точка, само че еквадорецът не съумя да преодолее съвършения Даниел Наумов. По този метод българският национал се трансформира в воин за домакините и подсигури трите точки за новаците!

На 26 май ЦСКА ще завършва сезона с домакинство на Берое. ФК ЦСКА 1948 пък ще одобри на собствен терен първенеца Лудогорец.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР