Отборът на ЦСКА очаквано си проправи път до осминафиналната фаза

...
Отборът на ЦСКА очаквано си проправи път до осминафиналната фаза
Коментари Харесай

ЦСКА е на осминафинал за Купата на България след лесен успех над Локомотив

Отборът на ЦСКА предстоящо си проправи път до осминафиналната фаза за Купата на България. Столичният гранд завоюва с 3:0 гостуването си на отбора от Втора лига - Локомотив (Горна Оряховица). Макар и в изменен състав, селекцията на Люпко Петрович не остави подозрения в по-голямата си класа. С две попадения през днешния ден блесна Тони Уот, който се възползва оптимално от получения късмет да размени титулярния стрелец Али Соу. Дебютен гол с екипа на " армейците " пък означи Денис Давидов, който ще бъде запомнен и с един удар в гредата. Така ЦСКА чака да научи името на идващия си конкурент в конкуренцията за националното отличие.
 Кариана (Ерден) победи Царско село с 3:0 и продължава напред за Купата на България
Първата изненада е реалност - отбор от Втора лига разгроми и изхвърли Царско село от шампионата за Купата на България!

Кариана (Ерден) е на осминафинал след експресивен триумф с 3:0

Домакините повярваха, че любимците им имат шансове в този турнирен конфликт с настъпването на петата минута. Селекцията на Милчо Сирмов получи опцията да центрира топката от фаул, а над всички скочи централният защитник Михаил Минков. Насочването му с глава обаче не затрудни по никакъв метод Бусато.

Грандът от столицата стремително отговори на предизвикването. В идната офанзива Греъм Кери центрира от корнер, а подаването му внесе ужас в полето на Локо. Валентин Антов беше покрай това да се разпише, но слабичкият му изстрел не съумя да премине през купа от играчи.

Макар и да нямаха чисто голово състояние, опитните футболисти на Люпко Петрович предстоящо стигнаха до значимата преднина в срещата. Денис Давидов получи подаване от Соломон-Отабор, след което елегантно преодоля Жак Пехливанов. Руснакът напредна още към метър и с доста акуратен шут от дъгата на наказателното поле насочи неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на съперниковия пазач. Това беше негов дебютен гол в едвам втория му формален мач за " алените ".

Денис Давидов несъмнено беше под пара, като в 25-ата минута единствено шанса лиши " алените " от втори гол. Мазику видя хитро дистанцията сред двама от бранителите на Локомотив и пусна сред тях за Давидов. Бившият състезател на Спартак (Москва) стреля към далечния ъгъл, само че този път всичко завърши единствено с греда.

Нападателят на Локо (ГО) - Деян Христов подсети за себе си в 32-ата минута, когато опитва шанса си от директен свободен удар. Опитният стрелец трансферира " алената " стена, само че за негова жал коженото кълбо не порази така и така добре покрития от Бусато десен ъгъл на софийската врата.
 Локо (Горна Оряховица) - ЦСКА 0:3 (Развой на срещата по минути) онлайн
Локо (Горна Оряховица) - ЦСКА 0:3 (Развой на срещата по минути)

Силен дуел на Тони Уот

Атаките на ЦСКА продължаваха да вещаят сериозна голова заплаха. В 34-ата минута Рубен Пинто показва отличен взор върху играта и комбинира с връхлитащия към наказателното поле на противника Брадли Мазику. Крайният защитник насочи коженото кълбо с вътрешната част на своята обувка, само че видя единствено по какъв начин то минава над горната греда.

Малко след подновяването на играта ЦСКА стигна да реализирането на второ попадение. Греъм Кери центрира от директен свободен удар, а най-добре в обстановката се ориентира Тони Уот, който падайки с глава насочи в мрежата на Ивайло Василев.

Локомотив нямаше сили да отговори на " аленото " предизвикателство и 62-ата минута разумно инкасира и трето попадение в мрежата си. Жак Пехливанов загуби топката в доста деликатна зона от терена от Тиаго. Португалецът незабавно комбинира с Тони Уот, който се възползва от положителната си скорост и надзор над топката, с цел да мина през двамата централни бранители на " черно-белите ", а по-късно да вкара и майсторски за 3:0!

Явно заради удобната преднина, бранителят на ЦСКА - Раул Албентоса беше на пас от това да подари попадение на противника. Испанецът не видя, че Валентин Антов е с човек зад тила си, като това можеше да докара до съществени проблеми за " алените ". Младият му сътрудник обаче работи невъзмутимо и спомогна за безпроблемния край на тази забавна обстановка.

До края Локомотив можеше да стигне и до почетно попадение, само че макар брилянтната си солова акция, тежкият шут на Деян Христов беше избавен от сигурния Бусато.
 Черно море е на осминафинал за Купата на България след 3:0 против Ботев (Ихтиман)
Черно море с класика против дилетанти

" Моряците " са на осминафинал за Купата на България

Така двата отбора още веднъж се завръщат към турнирните си задължения. В елита на ЦСКА следва доста тежко посещение на Берое. Локо (ГО) пък има домакинство във втория ни ешелон на Спартак (Плевен).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР