Отборът на Спартак Варна постигна победа с 3:2 при домакинството

...
Отборът на Спартак Варна постигна победа с 3:2 при домакинството
Коментари Харесай

Спартак Варна надви Ботев Пловдив за първа победа след завръщането си в елита

Отборът на Спартак Варна реализира победа с 3:2 при семейството си на Ботев Пловдив в откриващия дуел от 11-ия кръг на Първа лига.

„ Соколите “ откриха резултата на стадион „ Спартак “ в морската ни столица в 47-ата минута, когато Здравко Димитров бе изведен по левия фланг и съвсем от аутлинията центрира по земя в наказателното поле на „ канарчетата “, където Божидар Васев с удар от придвижване с левия крайник се разписа в близкия низък десен ъгъл на вратата, защитавана от Хидайет Ханкич, който се намеси неубедително.

Тимът на Тодор Киселичков удвои преднината си шест минути след началото на втората част. Виктор Митев центрира остро диагонално отдясно в пеналтерията на Ботев, а Мохамед Брахими в опит да почисти топката с глава, я прати в левия ъгъл на стража Ханкич, който докосна топката с лявата ръкя преди тя посети мрежата му.

Гостите от Пловдив понижиха изоставането си единствено пет минути по късно посредством дежурния си голмайстор Антоан Бароан, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушаване на Илкер Будинов против грешника за „ жълто-черните “ Брахими в наказателното поле на Спартак.

Четвърт час преди края на срещата домакините взеха решение всичко в мача с попадението на Румен Руменов, който се оказа най-съобразителен след безредие в пеналтерията на Ботев и на празна врата се разписа, увеличавайки задатъка на своя отбор още веднъж на два гола.

Крайният резултат оформи Елвис Ману с попадение в четвъртата минута от добавеното време на срещата.

В класирането Спартак Варна събра актив от 4 точки и заема последното място, на три пункта зад предпоследния Ботев Пловдив.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР