Отборът на се класира за 1/4-финалите на , след като

...
Отборът на се класира за 1/4-финалите на , след като
Коментари Харесай

Брага изхвърли Монако от Лига Европа

Отборът на се класира за 1/4-финалите на, откакто в профил с общ резултат 3:1 френския.

Първата среща сред двата тима приключи 2:0 в интерес на португалския отбор, а довечера дуелът приключи 1:1. Това предопредели значително слабият интерес на почитателите, като стадион “Луи II ” беше полупразен.

Именно иберийците сътвориха първата опция в мача, само че изстреляната от от границата на наказателното поле топка мина около вратата. Играта остана доста жива, като се водеше и пред двете порти, само че рискови обстановки липсваха. Така се стигна до 20-ата минута, когато стигна до попадение посредством Абел. Той преодоля защитата на и прати топката в долния ляв ъгъл. се разписа и в първия мач, като тогава му трябваха единствено три минути.

“Монегаските ” потърсиха отговор, само че стигнаха единствено до ъглов удар. Към 25-ата минута владеенето на топката беше в интерес на Монако, само че по-опасният тим беше Брага, отправил цели 6 удара, един от тях приключил с гол. В същата минута удар с тил към вратата на Брага на Аксел Дисаси беше отразен от вратаря на португалците Матеус. Дисаси продължи да е деен, само че в другата прекаленост, като извърши жестоко нарушаване против Андреас Екберг.

В 33-ата минута стражът на Брага Матеус отрази рисков удар с глава на Кевин Фоланд. Напрежението пред вратата на Брага се ускори, само че Матеус действаше устойчиво и хващаше всичко. Шанс се откри и пред Уисам Бен Йедер, който беше оставен непокрит, само че не съумя да насочи добре топката от комфортна позиция и вездесъщият Матеус избави. Монако продължи да владее повече топката и да провежда офанзива след офанзива до края на полувремето, само че до смяна в резултата не се стигна.

Второто полувреме стартира със смени и в двата тима, като наставникът на Монако Филип Клеман шокира с решението си да извади Софиан Диоп, който преди този момент беше основал две положителни положения. Португалците последователно започнаха да демонстрират зъбите си и да търсят второ попадение. В 60-ата минута Абел Руиз надбяга защитата на противника, подаде в наказателното поле, само че там нямаше негов съотборник.

В идващите десетина минути не се случи нищо забавно. В 82-ата минута вратарят на Брага Матеус още веднъж се оказа последната бариера пред опит на Вандерсон да прати топката в мрежата зад тила му. Играта се поуспокои, португалците започнаха да владеят повече топката и да бавят темпото.

Все отново напъните на Монако да стигне до гол се увенчаха с триумф в добавеното време. Аксел Дисаси се извиси най-високо в наказателното поле и прати топката с глава във вратата на Монако за 1:1. Време за повече обаче нямаше и по този начин Брага се класира за 1/4-финалите, а Монако отпадна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР