Отборът на Саутхемптън потвърди, че има нов собственик. „Светците“ обявиха

...
Отборът на Саутхемптън потвърди, че има нов собственик. „Светците“ обявиха
Коментари Харесай

Официално: Английски елитен клуб с нов собственик

Отборът на Саутхемптън удостовери, че има нов притежател. „ Светците “ оповестиха на формалния си уебсайт, че сръбският предприемач Драган Чолак е закупил акциите на досегашния мажоритарен притежател Гао Джишън, който държеше 80% от собствеността. „ Sky Sports “ оповестява, че сумата по договорката е на стойност от към 100 милиона паунда.

Саутхемптън към този момент удостовери договорката, съгласно която Sport Republic, основана в Лондон капиталова компания в спортната и развлекателната промишленост, придобива контролния пакет акции в клуба. В холдинговата компания, която придобива контролния пакет, влизат още някогашният футболният шеф на Брентофрд Расмус Анкерсен, както и вложителят Хенрик Крафт.

По този метод се поставя завършек на ръководството на Джишен, който закупи 80% от акциите на клуба през 2017 година. От няколко месеца обаче той търси нов притежател.

Официалното изказване на клуба гласи:

„ Футболен клуб Саутхемптън през днешния ден може да удостовери, че Sport Republic приключи придобиването на контролния пакет акции. Sport Republic е капиталов медиатор в спортната и развлекателната промишленост. Те са закупили дяловото присъединяване в клуба, притежавано от господин Гао и ще работят в партньорство с Катарина Либхер, която резервира миноритарното си присъединяване. Всеки в общността на Саутхемптън би желал да пожелае на господин Гао и фамилията му триумф в тяхното бъдеще “.

A new era at
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР