Отборът на Рилски спортист не показа съчувствие срещу късата ротация

...
Отборът на Рилски спортист не показа съчувствие срещу късата ротация
Коментари Харесай

Погром! Рилски спортист вкара 119 точки и унижи Спартак

Отборът на Рилски състезател не сподели състрадание против късата ротация от едвам седем души на Спартак (Плевен). Конкурентът за първите места нанесе тежък побой на плевенчани в " Арена Самоков " - в дуел от петия кръг на Национална Баскетболна Лига. Домакините осъществиха невероятните 76% в стрелбата си от зоната за две точки (30/39) и 55% от зоната за три (15/27).

По този метод Рилски състезател записва своята четвърта поредна победа от началото на сезона и краткотрайно подминава досегашния водач в класирането Левски Лукойл. " Скиорите " са с актив от 4-1, до момента в който " сините " остават на втора позиция с баланс от 4-0 и мач по-малко.

Почти цялата първа четвърт се проточи панер за панер, само че в самия завършек на частта Рилски съумя да се възползва от грешки в играта на гостите от Плевен и се поздрави с 6 точки задатък след края на първите 10 минути - 25:19. Серия от 12:0 в самото начало на втората част подвигна разликата в резултата до 14 точки в интерес на домакините - 37:23.

Любен Пасков и капитанът Тодор Тодоров пробваха да вдъхновят съотборниците си, сполучливо намалявайки недостига на плевенчани до 7 точки, само че Рилски още веднъж натисна газта и означи 9 поредни точки за актив от 13 пункта - 49:36. Домакините затвориха частта при преднина от 16 точки - 54:38.

Отборът на Людмил Хаджисотиров потърси бързата развръзка още в първите минути на второто полувреме, откакто поведе с удобните 27 точки при 76:49. Тази разлика се резервира до края на третия интервал - 88:61 в интерес на Рилски състезател. Домакините изобщо не желаеха да понижават темпото през последната четвърт, завършила при 31:18 в интерес на " Рилецо ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР